31.10.08

Το μεγάλο "στοίχημα" στην "καρδιά" του ΑΟΠ

Η απουσία Κρεκούκια αποτελεί χωρίς άλλο το μεγαλύτερο "στοίχημα" για τον φετινό Παναιγειρατικό στη μέχρι σήμερα "εν Αθήναις" περιπέτειά του. Η μη συμμετοχή του "Φιλ" στον αυριανό αγώνα σε συνδυασμό με το χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού του Πέτρου Παπανικολάου δημιουργεί από πολύ νωρίς μια εικόνα "εφιαλτική" για τους ανθρώπους της ομάδας. Ήδη από τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος και μάλιστα εντελώς ξαφνικά, το "μελανόλευκο" κέντρο μένει χωρίς πρωτοκλασάτο αμυντικό χαφ, ενώ ολόκληρη η ομάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς "ηγέτη" μέσα στο γήπεδο. Με τον Δημήτρη Μάντζο να έχει επιστρέψει -σχεδόν οριστικά- στο χώρο της άμυνας και τους Μοτσάκο, Καραμπάση να έχουν πείσει μόνο στα άκρα, το "νευραλγικό" σημείο του κέντρου του γηπέδου μένει "ορφανό"!
Από τους ποδοσφαιριστές που συναπαρτίζουν την αποστολή του ΑΟΠ για το αυριανό ματς με τις Πυραμίδες μόνο οι Θωμάς, Λάμπρου μπορούν να αντεπεξέλθουν (έστω με δυσκολία) στις εξαιρετικές απαιτήσεις μιας θέσης - "ηλεκτρικής καρέκλας" για κάθε ποδοσφαιριστή. Έως σήμερα και οι δύο (ειδικά ο Λάμπρου) έχουν δείξει πολλές αρετές, τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης όσο και δημιουργικότητας. Σε μια θέση σαν κι αυτή ωστόσο δεν αρκούν μόνο αυτά. Απαιτούνται πνευμόνια, πλήρης αντίληψη του γηπέδου, πάσες-"διαβήτης" και πολλές βοήθειες στα μετόπισθεν.
Ο "σκληροτράχηλος" και υποδειγματικά σταθερός Λάμπρου φαίνεται να κερδίζει "στα σημεία" κάθε αντίπαλό του για τη θέση του "εγκεφάλου" της ομάδας αύριο. Δεν πρέπει φυσικά να αποκλείεται καμία έκπληξη της τελευταίας στιγμής (με κάποιο άλλο πρόσωπο ή ακόμη και με αλλαγή συστήματος), ωστόσο ο Νεοηρακλειώτης μέσος φαίνεται απόψε ο πιο κατάλληλος για την αυριανή "επικίνδυνη αποστολή". Το βάρος που πέφτει στους ώμους ενός παιδιού που αποκτήθηκε μόλις πριν ενάμιση μήνα είναι πρωτόγνωρο.
Η θέση του κεντρικού της ομάδας είναι η "ραχοκοκκαλιά" του ΑΟΠ, τουλάχιστον με το σύστημα που αγωνίζεται ως σήμερα. Η απουσία Κρεκούκια - Παπανικολάου έχει δυσμενή αντίκτυπο τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας. Οι δύο "φυσικοί ηγέτες" αυτής της "παρέας" μένουν κι οι δύο εκτός δράσης. Το "στοίχημα" είναι ανοικτό. Μένει να δούμε αν οι θριαμβευτές της 1ης αγωνιστικής έχουν τα αποθέματα να διαχειριστούν και αυτήν τη δοκιμασία. Απαντήσεις αύριο, στου Ρέντη...