8.11.08

Ηρεμία πριν τη σέντρα

Η ταραγμένη εβδομάδα τελείωσε και πέρασε στο χώρο της μνήμης, γράφτηκε ανεξίτηλα στην ιστορία με χρώματα σκούρα. Η αναδιάρθρωση του τεχνικού επιτελείου, η πίκρα Ντοά, η προεδρική συγγνώμη, η "εθνοσωτήριος" επιστροφή, οι δηλώσεις, οι ανακοινώσεις, οι... ανοικτές επιστολές.
Κοιτάζουμε το ημερολόγιο. Δεν μπορεί να κάνει λάθος. Είναι Σάββατο. Οι μελανόλευκοι "μικροί ήρωες" ξεχνούν όσα έγιναν και γυαλίζουν τα παπούτσια τους.
Σιωπή. Η ώρα της στρογγυλής θεάς έχει κιόλας σημάνει...

6.11.08

Νέα επεισόδια με "πυροσβεστικές" παρεμβάσεις

Τα πράγματα στον Παναιγειρατικό και σήμερα φαίνεται πως εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο. Οι εξελίξεις τρέχουν και όλη η κατάσταση στην ομάδα λίγες ώρες πριν την επόμενη αναμέτρηση «ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί».
Τον λόγο στο «βήμα» της αντιπαράθεσης πήρε χθες αργά το βράδυ ο αρχηγός του ΑΟΠ, Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ του συναδέλφου και φίλου, όπως τον χαρακτήρισε, Γιώργου Ντοά, αναγνωρίζοντας παράλληλα, την αξία της υποχώρησης και διαλλακτικότητας που έχει επιδείξει η διοίκηση του Ομίλου τα τελευταία 24ωρα. Ωστόσο, ο άσος του Παναιγειρατικού δεν δίστασε να θέσει στη διάθεση της Διοίκησης την παραίτησή του από τη θέση του τεχνικού συμβούλου «προς αποφυγή απατηλών εντυπώσεων». Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε μέσα από την ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη «ανοικτή επιστολή» του τον Γ. Ντοά να επιστρέψει στην ομάδα, υπενθυμίζοντας την κοινή τους πορεία στο χρόνο και τα όνειρά τους γι’ αυτήν την ομάδα.
Το δημόσιο μήνυμα του Δημήτρη Μάντζου ήρθε να διαδεχτεί την εκ βαθέων εξομολόγηση - συνέντευξη του μικρότερου αδελφού του Μάριου στην «Α», μέσω της οποίας ο «μικρός» πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Γ. Ντοά στη διαμάχη του με τη διοίκηση του ΑΟΠ, καλώντας τον ωστόσο να επιστρέψει άμεσα στην αγωνιστική δράση. Εξάλλου, παρόμοια πρόσκληση προς τον πρώην προπονητή του Παναιγειρατικού απηύθυνε νωρίτερα σήμερα ο Φίλιππος Κρεκούκιας. Ο «κανονιέρης» από το Περιστέρι με τις ενωτικές δημόσιες τοποθετήσεις του, «κατακεραύνωσε» την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα τις τελευταίες ημέρες, απαιτώντας από όλους να σεβαστούν τα ιδανικά και την ιστορία αυτής της «παρέας». Ο «Φιλ» υποσχέθηκε να βρίσκεται κοντά στην ομάδα «ακόμη και με πατερίτσες», δίνοντας το φωτεινό παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης στην ομάδα που αγαπά και τίμησε επί τόσα συναπτά έτη.

5.11.08

"Ασπίδα" σε "Παπ"!

Ίσως είναι καιρός να γίνουν οι απαραίτητες εξηγήσεις! Το όλο κλίμα στον Παναιγειρατικό, πέραν του ότι είναι απόλυτα «άρρωστο» και καταστρεπτικό για την ομάδα, έρχεται να δημιουργήσει την απατηλή εντύπωση πως κάθε πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της ανάληψης τεχνικών καθηκόντων από τον Πέτρο Παπανικολάου!
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Το σύνολο των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ δείχνουν αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του super-star και νέου προπονητή της ομάδας. Άπαντες στον σύλλογο μηδενός εξαιρουμένου αναγνωρίζουν τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του «Παπ» αλλά και την αξιοζήλευτη εμπειρία του από πολλές διοργανώσεις και ομάδες. Η αξία του Παπανικολάου είναι εγνωσμένη και είναι πάρα πολύ άδικο αυτός να «χρεώνεται» μέσα από την «προαγωγή» του σε head coach του ΑΟΠ την έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό του Ομίλου.
Πρέπει άμεσα να τεθεί «ασπίδα προστασίας» πάνω από τον νέο τεχνικό της ομάδας. Η 3η αγωνιστική ήδη «χτυπά την πόρτα» του ΑΟΠ και όλοι στον σύλλογο ασχολούνται με το ατέρμονο σίριαλ «Παπαδόπουλου - Ντοά»! Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για να μπορέσει ο νέος επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου μαζί με τους συνεργάτες του να προετοιμάσουν την ομάδα εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα. Επιβάλλεται ΤΩΡΑ κιόλας να εκφραστεί με τον πλέον επίσημο και απερίφραστο τρόπο η εμπιστοσύνη όλων στον νέο τεχνικό της ομάδας. Ας είναι αυτός το νέο σύμβολο ενότητας αυτής της «σκόρπιας» παρέας!
Δεν μπορεί οι ερασιτεχνισμοί των διοικούντων, με τις βιαστικές επιλογές τους και το «άδειασμα» ιστορικών στελεχών να «χρεώνονται» σε όσους φαίνεται ότι βγαίνουν «ευνοημένοι» από την κατάσταση. Ούτε φυσικά είναι δίκαιο ο «Παπ» να «φορτώνεται» το πείσμα και την αδιαλλαξία των δύο «αντιπάλων». Είναι πολύ μεγάλη η κλάση αυτού του ανθρώπου εντός και εκτός γηπέδου για να ασχοληθεί με τέτοιες μικροπρέπειες.
Α! Και για να μην.. ξεχνιόμαστε! Η μια και μόνη αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο Πέτρος Παπανικολάου ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε τη θέση του προπονητή. Δεν είχε ποτέ συμπλέγματα Ιζνογκούντ, όπως τόσοι και τόσοι γύρω μας...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ: "ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!"

Τον νεαρό μεσοεπιθετικό του ΑΟΠ Μάριο Μάντζο έχει την ευχαρίστηση να φιλοξενεί σήμερα η "Α". Ο "Messi" του Παναιγειρατικού παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας μια εκ βαθέων συνέντευξη για τον εαυτό του, την αγαπημένη του ομάδα αλλά και τα "καυτά" θέματα της επικαιρότητας στα εσωτερικά του συλλόγου.
Α: Μάριε, ακόμη και σήμερα αποκαλείσαι ο «μικρός» του Παναιγειρατικού. Θεωρείς πως αυτός ο χαρακτηρισμός σου ταιριάζει σήμερα όσο και το καλοκαίρι του ’04;
Μ.Μ.: Ήρθα στην ομάδα άμαθος και πολύ μικρός στην ηλικία. Δεν ήξερα ακόμη τί θα πει πραγματικά η λέξη "ποδόσφαιρο". Συνυπήρξα και συνυπάρχω στον Παναιγειρατικό με παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας από μένα και με βοηθούν να βελτιώνομαι. Μου αρέσει ο χαρακτηρισμός "μικρός" και νομίζω ότι όντως είμαι ο μικρός της παρέας. Σε λίγα χρόνια θα σβηστεί αυτός ο χαρακτηρισμός αλλά προς το παρόν πιστεύω ότι ακόμη μπορώ να τον έχω.

Α: Πολλοί υποστηρίζουν πως η εξωγηπεδική συμβολή σου σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Παναιγειρατικός» είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας σου. Πώς εξηγείται κάτι τέτοιο;
Μ.Μ.: Ίσως είναι και η ηλικία που βοηθά σε αυτό. Φανταστείτε ότι την τρέλα με τον Παναιγειρατικό τόσο μέσα όσο και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους την έχουν και οι μεγαλύτεροι της ομάδας. Πόσο μάλλον εγώ. Γενικά, ονειρευόμουν πάντα να βρίσκομαι σε ένα τέτοιο κλαμπ που να έχει και στοιχεία χαβαλέ. Ο Παναιγειρατικός είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Α: Έτσι λοιπόν δικαιολογείται και η φανταστική σχέση σου με τον κόσμο, παρά τη σχετικά μικρή σου θητεία στο σύλλογο;
Μ.Μ.: (Χαμογελάει) Είναι υπέροχο να σε αγαπάει ο κόσμος. Τον ευχαριστώ που με στηρίζει και που βοηθάει γενικά όλη την ομάδα με κάθε τρόπο. Νομίζω ότι ο κόσμος του Παναιγειρατικού αναγνωρίζει προσπάθειες και κόπους των ανθρώπων της ομάδας και γι' αυτό έχω πολύ καλή σχέση με τους οπαδούς.

Α: Ο Παναιγειρατικός στην Αθήνα. Τελικά πώς σου φαίνεται αυτή η νέα περιπέτεια;
Μ.Μ.: Η αλήθεια είναι ότι με στεναχώρησε αρκετά το γεγονός ότι φύγαμε από την Αιγείρα. Αλλά παίζοντας στην Αθήνα, γυρίζω την κλεψύδρα του χρόνου στο παρελθόν και λέω από μέσα μου: "Κοίτα πόσο κάτω ήμαστε τα προηγούμενα χρόνια". Μιλάμε για εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Το ποδόσφαιρο εξαιρετικά ανταγωνιστικό, όπως ακριβώς πρέπει να είναι σε αντίθεση με την κωμόπολη της Αχαΐας. Οργανωμένες και υπέροχες εγκαταστάσεις. Είναι πολύ ωραίο το ποδόσφαιρο στην πρωτεύουσα. Συγχαρητήρια στη διοίκηση για την τολμηρή και πετυχημένη αυτή απόφαση.

Α: Την πρώτη μέρα στο Πρωτάθλημα «πυροβολήσατε» τους Bullets αλλά μια εβδομάδα αργότερα η Αρμάδα βυθίστηκε αύτανδρη από τις Πυραμίδες. Πώς δικαιολογείται αυτή η ανιτφατική εικόνα;
Μ.Μ.: Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ήταν κάτι πολύ καλό για την ψυχολογία μας αλλά νομίζω πως μας απογείωσε λιγάκι παραπάνω από όσο έπρεπε. Μπήκαμε στο ματς με τις Πυραμίδες με πολύ πιο επιθετικό τρόπο από ό,τι στο πρώτο ματς. Δεν παίξαμε συντηρητικά και ήταν κάτι που το πληρώσαμε. Αλλά πιστέυω ότι κύριος λόγος που χάσαμε ήταν η συμπεριφορά της ομάδας μετά το 0-1. Σαν να παραδεχτήκαμε από το πρώτο γκολ ότι χάσαμε.

Α: Έγιναν πολλές μετεγγραφές φέτος. Πώς τις κρίνεις μέχρι σήμερα;
Μ.Μ.: Έγιναν πολλές μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Πιστεύω ότι το, μέχρι πριν λίγες μέρες, τεχνικό τιμ έκανε σωστές αποφάσεις. Ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, πραγματικός άσος στο μανίκι μας. Ο Γιάννης Λάμπρου κρατάει το κέντρο όμορφα ενώ ο Άρης Μπούρας είναι παίκτης με αμυντικές αρετές και με καλό χειρισμό της μπάλας. Τέλος, ο Λουκάς Λαζαρίδης ήταν μια πολύ ουσιαστική μεταγραφή που φαίνεται ότι σιγά σιγά πετυχαίνει. Στην πρώτη αγωνιστική έκανε φοβερή εμφάνιση. Θέλει λίγο χρόνο ακόμη να προσαρμοστεί πλήρως και πιστεύω θα είναι όλα καλά. Είναι δεινός σκόρερ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν σε κάθε ματς πετυχαίνει και από ένα γκολ.

Α: Ποια πιστεύεις πως είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία αυτής της ομάδας;
Μ.Μ.: Δύναμη της ομάδας είναι η άμυνα-γρανίτης από την οποία δεν περνάει τίποτα ενώ αδύνατο σημείο είναι ότι είμαστε ομάδα ψυχολογίας και αν δεν είμαστε σε καλή μέρα μπορούμε να έχουμε οδυνηρές ήττες.

Α: Ποιον θεωρείς τον κορυφαίο συμπαίκτη σου;
Μ.Μ.: Δεν θά 'μαι ο πρώτος που θα σας πω πως είναι μια δύσκολη απόφαση να ξεχωρίσεις έναν παίκτη από όλη αυτήν την παρέα. Πιστεύω όμως ότι ο Πέτρος Παπανικολάου είναι ο άνθρωπος-κλειδί της ομάδας. Είναι ο παίκτης που θα κατεβάσει με ψυχραιμία την μπάλα, θα την κρατήσει και θα δώσει την κάθετη πάσα στο σωστό χρόνο ή θα σουτάρει εύστοχα. Είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο μας. Μας έχει λείψει στα δύο πρώτα ματς. Εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα γιατί είναι αναγκαίος.

Α: Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου μέσα στο παιχνίδι του Παναιγειρατικού;
Μ.Μ.: Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Είμαι ο παίκτης που δε θα ξεκινήσει βασικός αλλά θα χρειαστεί στην πορεία του ματς για να πιέσει και να σκοράρει όταν του δοθεί η ευκαιρία. Κοιτάζω την αντίπαλη άμυνα και τον τρόπο που αμύνεται η αντίπαλη ομάδα ώστε όταν μπαίνω να μπορώ να κινούμαι σωστά και να γίνομαι ουσιαστικός. Δεν είμαι παίκτης για να ξεκινάω βασικός, ούτε να βγάζω ολόκληρο παιχνίδι. Ο χρόνος που παίρνω είναι ο πιο σωστός.

Α: Μίλησε μας λίγο για το κλίμα στα αποδυτήρια. Πώς είστε πριν από κάθε ματς; Τι λέτε; Πώς «ζείτε» το κάθε παιχνίδι;
Μ.Μ.: Είναι πολύ όμορφο το κλίμα. Πραγματικά είμαστε μια ΟΜΑΔΑ. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες παρέες. Είμαστε μια παρέα όλοι μαζί. Όλοι τα λένε με όλους σε φιλικό και χαμογελαστό περιβάλλον. Αυτό ήταν πάντα ο Παναιγειρατικός και αυτό παραμένει και φαίνεται ότι και οι καινούργιοι παίκτες έχουν καταλάβει τί θα πει "ΑΟΠ". Βλέπω το Ζαχαρία ευδιάθετο συνέχεια και με τεράστιο χαμόγελο. Βλέπω το Λαζαρίδη να αναδεικνύεται σε πειραχτήρι. Είναι πολύ ωραιο το κλίμα. Γι' αυτό ήμαστε τόσο ενωμένοι. Όλοι θα χαρούμε σε μια νίκη. Όλοι θα λυπηθούμε σε μια ήττα. Όλοι μαζί θα γιορτάσουμε. Όλοι μαζί θα προβληματιστούμε. Απλά: ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ.

Α.: Η καλύτερή και η χειρότερη στιγμή σου στον ΑΟΠ;
Μ.Μ.: Οι καλύτερες στιγμές είναι πάρα πολλές αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσω το γκολ μου κατά του Αίαντα στις 26 Ιουλίου στη νίκη με 6-5. Θυμάμαι αντιπάλους να μου δίνουν το χέρι τους στο ημίχρονο. Ήταν μια επιβράβευση για μένα. Όσο για τις χειρότερες στιγμές... προσπαθώ να τις ξεχάσω γιατί δεν είναι και πολλές. Δεν μπορώ να θυμηθώ μια συγκεκριμένη που να με έχει σημαδέψει.

Α: Και τώρα Μάριε θα μας επιτρέψεις να σου κάνουμε μερικές ερωτήσεις «επί του πιεστηρίου». Ο Πέτρος Παπανικολάου είναι εδώ και μερικές ημέρες νέος τεχνικός του ΑΟΠ. Πώς είδες εσύ αυτήν την αλλαγή;
Μ.Μ.: Η εβδομάδα που μεσολαβεί είναι πολύ κρίσιμη για το σύλλογο. Από αυτές τις μέρες που διανύουμε κρίνονται πολλά για το μέλλον του συλλόγου. Ξαφνιάστηκα πολύ στο άκουσμα της αλλαγής προπονητή. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς αλλά ο πρόεδρος μας αιφνιδίασε. Δεν έχω λόγο στις επιλογές τις διοίκησης αλλά ίσως ήταν λιγάκι βιαστική καθώς ήταν απλώς μία ήττα. Δεν ήταν απαραίτητο να γίνουν τόσο ριζικές αλλαγές. Βέβαια, ο πρόεδρος κάτι παραπάνω ξέρει. Δεν κατακρίνω κανέναν, απλά τη γνώμη μου εκφέρω. Θα δούμε στα επόμενα ματς πως θα τα πάει ο Παπανικολάου και τότε θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά το ποσοστό επιτυχίας της αλλαγής. Το λάθος στην όλη υπόθεση ήταν η συμπεριφορά σε Δημήτρη Μάντζο και Γιώργο Ντοά.

Α: Συμφωνείς συνεπώς με τα παράπονα του Γ. Ντοά για τον τρόπο που εκδιώχθηκε από τη θέση του; Η αντίδρασή του σε βρίσκει σύμφωνο;
Μ.Μ.: Ναι, απολύτως σύμφωνο. Δεν υπήρξε σεβασμός για τα όσα έχει κάνει για την ομάδα. Είναι απαράδεκτο να μαθαίνει ο Γιώργος Ντοάς, ένα ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, πως αποπέμπεται από τη θέση του προπονητή μέσω του επίσημου ιστολογίου. Έχει κάθε δίκιο με το μέρος του ο Γιώργος.

Α: Ο Μάριος Μάντζος έχει κάτι να πει στον Γιώργο Ντοά;
Μ.Μ.: Ας μην αντιδρά έτσι. Αυτή η βεβιασμένη ενέργεια μόνο κακό στην ομάδα μπορεί να προκαλέσει. Στην ομάδα ΜΑΣ κουμάντο δεν κάνει κανένας. Ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Ντοάς, ούτε εγώ, ούτε κανείς. Στην ομάδα ΜΑΣ έχουν όλοι δικαιώματα και απόψεις. Πρέπει να γυρίσει πίσω. Ο "βράχος" μας είναι απαραίτητος. Χάνουμε το μεγαλύτερο αγωνιστικό και ψυχολογικό μας κομμάτι. Η αρμάδα έμεινε μισή. Ας γυρίσει ο Γιώργος να ξαναγίνει ολόκληρη.

Α: Βρισκόμαστε στις παραμονές της 3ης αγωνιστικής! Όλο αυτό το σκηνικό έχει επηρεάσει την ομάδα;
Μ.Μ.: Δεν έχω μιλήσει με πολλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας τις τελευταίες ώρες και δε γνωρίζω τι κλίμα επικρατεί ακριβώς αλλά από όσα μαθαίνω υπάρχει εκνευρισμός και προβληματισμός. Έχω μιλήσει και με αρκετά παιδιά απο τη Θύρα 10 Βορείων Προαστίων και μου ανέφεραν πως αν ο Ντοάς δεν παρεβρεθεί στο ματς, δε θα πρέπει να τους περιμένουμε στις εξέδρες του Ρέντη. Για κακή μας τύχη έχει επηρεαστεί και το παικτικό κομμάτι του ΑΟΠ αλλά και το οπαδικό.

Α: Τελικά πώς βλέπεις όλη αυτήν την κατάσταση; Οι κινήσεις που έχουν γίνει σε πείθουν; Θεωρείς πως είμαστε κοντά στην εκτόνωση της κρίσης;
Μ.Μ.: Κρατάμε μια βόμβα στα χέρια μας λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει έκρηξη και δυστυχώς νιώθουμε ότι είμαστε δεμένοι και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Αλλά πιστεύω ότι κάτι θα βρεθεί και η έκρηξη δε θα γίνει. Πρέπει να συμβεί γρήγορα κάτι θετικό για την ομάδα όπως πχ. η επιστροφή Ντοά, ή μια νίκη το Σάββατο. Είναι πολύ κρίσιμα τα 24ωρα μου διανύουμε και τα επόμενα που θα διανύσουμε.

Α: Θα ήθελες τέλος να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο;
Μ.Μ.: Είναι υπέροχος ο κόσμος. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για όσα κάνει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Είναι ο 9ος παίκτης σε κάθε ματς. Είναι αλήθεια τελικά, η δύναμή μας είναι ο κόσμος μας. Υποσχόμαστε ότι σε κάθε ματς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατάμε τη σημαία με το καράβι ψηλά".

Και το... "αντάρτικο" καλά κρατεί!

Κίνδυνος… «γενικής απεργίας» αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα του Παναιγειρατικού. Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τη «δήλωση παραίτησης» τπυ Γ. Ντοά από τις αγωνιστικές δραστηριότητες του ΑΟΠ, άλλο ένα «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της Αρμάδας έρχεται να προστεθεί στην ομάδα των «αποστατών» λίγα μόλις 24ωρα πριν το παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Α», ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, συμπαίκτης και παιδικός φίλος του Γ. Ντοά, προεξοφλεί με δηλώσεις του στο στενό του περιβάλλον ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί το Σάββατο αν μέχρι τότε δεν έχει αλλάξει στάση ο πρώην προπονητής του ΑΟΠ. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον νεοαποκτηθέντα αμυντικό να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τις μέχρι τώρα κινήσεις της Διοίκησης αναφορικά με τις αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, τη δυσφορία τους για τον τρόπο που χειρίστηκε η Διοίκηση του ΑΟΠ την υπόθεση της αλλαγής προπονητή έχουν εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο και άλλοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, όπως οι Χάρης Πλούμης, Άρης Μπούρας και Λουκάς Λαζαρίδης. Τα αρνητικά σχόλια των ίδιων των παικτών του Παναιγειρατικού, σε συνδυασμό με τη σύσσωμη αντίδραση των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών της «Αρμάδας» έχουν δημιουργήσει ατμόσφαιρα που «μυρίζει μπαρούτι» πριν καλά καλά ξεκινήσουν τα… δύσκολα για τον σύλλογο στη φετινή περίοδο. Απορία όλων πόσο ακόμη καιρό μπορεί αυτή η ομάδα να παραμένει «όμηρος» προσωπικών διαφωνιών και καιροσκοπικών συμπεριφορών που «ηλητηριάζουν»το κλίμα στο εσωτερικό του Ομίλου.

4.11.08

Το "μπαλάκι" στον Ντοά ρίχνει η Διοίκηση

Νέο "επεισόδιο" ήρθε να προστεθεί πριν λίγα μόλις λεπτά στο "σίριαλ" Ντοά - Διοίκησης Παναιγειρατικού. Με μια προσωπική ανακοίνωση του Προέδρου Γ.Σ. Παπαδόπουλου που αναρτήθηκε πριν λίγα λεπτά στο επίσημο ιστολόγιο του ΑΟΠ, ο "ισχυρός άνδρας" των "μελανόλευκων" αναγνώρισε ευθέως το "επικοινωνιακό" λάθος στους χειρισμούς του πριν την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας του ΑΟΠ στον Πέτρο Παπανικολάου. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος φαίνεται να παραδέχεται την αδικαιολόγητη παράλειψη ενημέρωσης του "πικραμένου" Γ. Ντοά πριν την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του ΑΟΠ, "πλέκοντας" ταυτοχρόνως και το εγκώμιο του "ιστορικού", όπως τον χαρακτήρισε, στελέχους της παναιγειρατικής οικογένειας. Με αυτήν την ομολογουμένως "παληκαρίσια" πρωτοβουλία, η Διοίκηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος προσωπικά προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα μετά τη χθεσινή "γκάφα", στέλνοντας μάλιστα "ανοιχτή" πρόκληση στον Ντοά να αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου σε θέματα μετεγγραφών. Κατά συνέπεια, το "μπαλάκι" φεύγει από την Όττο Βάλτερ με τον πλέον θεαματικό και απρόβλεπτο τρόπο και περνά στα χέρια του "πεισμωμένου" Γιώργου Ντοά. Απομένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του τελευταίου μετά την πρόσφατη εξέλιξη και αν θα εμμείνει στη χθεσινοβραδινή απόφασή του για επ' αοριστον αποχή από τους αγώνες του ΑΟΠ, μετά και τη σημερινή "δήλωση μετανοίας" του Προέδρου!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΕΛΟΣ Ο ΝΤΟΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΠ!

Σε πρώτη αποκλειστικότητα της "Α", αναπαράγουμε τις δηλώσεις που παραχώρησε πριν λίγα μόλις λεπτά ο Γιώργος Ντοάς σε δημοσιογράφο της σελίδας μας.

"Συμφωνώ απολύτως με την επιλογή Παπανικολάου. Με πείραξε ωστόσο το γεγονός ότι ενημερώθηκα για τις αποφάσεις που αφορούσαν στο πρόσωπό μου μέσα από το blog του συλλόγου, σαν ξένος... Κάποιοι άνθρωποι δε με σεβάστηκαν. Ελπίζω να καταλάβουν το λάθος τους, καθως μπαινουν ξένοι ανθρωποι σε ξενα χωραφια... Εγώ τοποθετούμαι δημόσια και δηλώνω ότι δεν υπάρχω πια για τον Παναιγειρατικό γιατί δεν με σεβάστηκαν σαν άνθρωπο. Αγαπώ αυτή την ομάδα που ΕΜΕΙΣ δημιουργήσαμε αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο υπό αυτές τις συνθήκες. Η απόφασή μου είναι ειλημμένη. Λυπάμαι πολύ".

Όπως είναι φυσικό, οι παραπάνω τοποθετήσεις του πρώην προπονητή του ΑΟΠ αναμένται να προκαλέσουν "θύελλα" αντιδράσεων στο εσωτερικό του συλλόγου, ενώ έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση που θα ακολουθηθεί στο εξής από τη διοίκηση του Ομίλου.

"Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών"

Ολονύχτιο "θρίλερ" φαίνεται ότι εξελίσσεται αυτήν την ώρα με φόντο πάντα τον πάγκο του ΑΟΠ. Ήδη εδώ και μερικά λεπτά έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία περί έντονης δυσαρέσκειας του Γιώργου Ντοά μετά τη μεσημεριανή ανακοίνωση της απομάκρυνσής του από το τεχνικό επιτελείο του ΑΟΠ. Πιο συγκεκριμένα, ο Δαφνιώτης στόπερ καταλογίζει στη διοίκηση του Ομίλου "έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του", καθώς πληροφορήθηκε την απόφαση του ΔΣ μέσα από το ιστολόγιο του ΑΟΠ και όχι τηλεφωνικώς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι έχουν μεσολαβήσει ήδη δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των δύο ανδρών σε έντονο ύφος, χωρίς να υπάρχει καμία βελτίωση στις τεταμένες σχέσεις τους. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΑΟΠ πρότεινε στον πρώην προπονητή της Αρμάδας θέση τεχνικού συμβούλου για να "εισπράξει" όμως την επίμονη άρνηση του τελευταίου.
Είναι αναμφίβολα μια από τις δυσκολότερες βραδιές για τον Παναιγειρατικό τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία του. Και κάτι τέτοιο φαίνεται μάλλον φυσιολογικό. Μία απόφαση με αμφίβολη ουσία αλλά επιβεβαιωμένα λανθασμένο timing ήλθε να επιτείνει το ήδη επιβαρημένο κλίμα στην ομάδα μετά τη βαριά ήττα του περασμένου Σαββάτου. Ο Πέτρος Παπανικολάου είναι ο νέος προπονητής αυτής της ομάδας. Για τους περισσότερους η επιλογή είναι πολύ επιτυχημένη. Αυτό όμως δεν είναι από μόνο του ικανό να μετριάσει τον σκεπτικισμό που εύλογα δημιουργείται από τον σημερινό "κεραυνό εν αιθρία"...

3.11.08

Νέα στήλη "Με καθαρή ματιά"

Η ήττα του Παναιγειρατικού από τις Πυραμίδες το απόγευμα του Σαββάτου, αποτέλεσε ένα αναμφισβήτητα ισχυρό σοκ για την ομάδα της Αιγείρας. Πολλά ειπώθηκαν, συζητήθηκαν, δηλώθηκαν και ανακοινώθηκαν ως προς το γεγονός. Το σίγουρο είναι ένα: ο ΑΟΠ λειτουργεί σαν ομάδα ψυχολογίας. Αυτό μπορεί να μην το πλήρωσε στα τουρνουά της Αιγείρας, όμως η Αθήνα δε ν είναι το ίδιο. Όπως πολύ σωστά επισήμαναν τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο αρχηγός και προπονητής της ομάδας, οι παίκτες αιφνιδιάστηκαν από το δυναμικό ίσως και σκληρό παιχνίδι των Πυραμίδων και σε συνδυασμό με τον “Άγγλο” διαιτητή, ο οποίος με τη συμπεριφορά του ευνοούσε τη δύναμη εις βάρος της τεχνικής και την απουσία βασικών παικτών, ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Συγγνώμη, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά.
Επιβάλλεται όσο είναι νωρίς, να συνειδητοποιήσουν άπαντες από τη διοίκηση μέχρι και τους παίκτες ότι Αθήνα δε συνεπάγεται και “ελληνική φιλοξενία”. Ο Παναί έχει να αντιμετωπίσει ομάδες από κάθε νοοτροπίας, ακόμη και αντιαθλητικής, ενώ και η διαιτησία δεν είναι πάντα ευχάριστη στους νέους τέτοιων διοργανώσεων. Όχι μόνο στον Ελαιώνα αλλά και παντού. Συνεπώς, οι Αχαιοί πρέπει να κάνουν την υπέρβαση, αν θέλουν να καθιερωθούν. Εδώ τίποτα δεν τους χαρίζεται. Μυξοκλάματα, γκρίνιες και απογοητεύσεις, είναι κακοί σύμβουλοι. Χρειάζεται θράσος, δύναμη και πείσμα. Όποιος δεν τα έχει, απλά δεν κάνει για την ομάδα. Πολλάκις, η ποιότητα πρέπει να συνοδεύεται κι από την απαραίτητη «μαγκιά» για να έρθει το αποτέλεσμα. Κάτι που φάνηκε να καταλαβαίνουν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο στο β΄ ημίχρονο, οπότε και το επιμέρους σκορ ήταν μόλις 2-3 σε σχέση με το καταστροφικό 0-4 του α΄ μέρους. Ήταν όμως αργά.
Δεν είναι πάντως καθόλου αργά να αλλάξει η κατάσταση. Ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει αφορμή περαιτέρω αλλαγών και προσαρμογών, ειδικά τώρα που η ομάδα βρίσκεται στο πρελούδιο του πρωταθλήματος. Και κάτι τελευταίο: καλό θα ήταν ο Πρόεδρος να μην παίρνει στην ομάδα όλους τους παίκτες που του προτείνει το τεχνικό επιτελείο. Ποσότητα δεν σημαίνει πάντα και ποιότητα ενώ και η περίφημη «επένδυση στην νέα γενιά» πρέπει να είναι προσαρμοσμένη και στις ανάγκες του πρωταθλήματος. Κι αυτό θα το καταλάβουν πολλοί αν δουν απλώς και μόνο την απόδοση συγκεκριμένων παικτών στα δύο παιχνίδια. Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Παπαδόπουλος με την ιδιότητα και του πάλαι ποτέ αστέρα της άμυνας, να πατάει και λίγο πόδι στα θέματα μετεγγραφών, πάντοτε εντός των πλαισίων της νομιμότητας των κανόνων οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας.

"Παπ" ο (νέος) Εκλεκτός!

Η "θύελλα" εξελίξεων στον ΑΟΠ μετά τη βαριά ήττα από τις Πυραμίδες δεν έχει τελειωμό. Σε πλήρη επιβεβαίωση των πληροφοριών της "Α" ότι κάτι κινείται στο τεχνικό επιτελείο του ΑΟΠ, πριν λίγα μόλις λεπτά αναρτήθηκε στο επίσημο ιστολόγιο του συλλόγου η λιτή πλην μεστή σε νοήματα ανακοίνωση του ΔΣ του Παναιγιερατικού που ανήγγειλε με τον πλέον απλό τρόπο την ανάθεση της ευθύνης της τεχνικής καθοδήγησης της ομάδας στον Πέτρο Παπανικολάου. Από τους μέχρι πρότινος προπονητές ο ένας (Δημήτρης Μάντζος) "διασώζεται" στη θέση του τεχνικού συμβούλου, ενώ ο άλλος (Γιώργος Ντοάς) βλέπει την "πόρτα της εξόδου".
Τι ακριβώς μεσολάβησε πριν τη μεγάλη απόφαση; Τίποτε περισσότερο από έναν υγιεινό περίπατο στη λεωφόρο Θηβών αρκετά λεπτά μετά τη λήξη του σαββατιάτικου παιχνιδιού. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλους, αποχωρώντας από τον Ελαιώνα παρέα με "Παπ" και Πλούμη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να κάνει βαθιά συζήτηση με τους δύο άνδρες για τα τεκταινόμενα στο σύλλογο. Φαίνεται πως εκείνη η βόλτα ήταν αρκετή για να αλλάξει τα πράγματα στον πάγκο του Ομίλου.

Ίσως αρκετά πρόωρα, αμέσως μετά την πρώτη κιόλας ήττα, ο προπονητής του ΑΟΠ αλλάζει. Η Ιστορία μένει να αποδείξει αν η κίνηση αυτή ήταν όντως μελετημένη και όχι σπασμωδική. Μένει ακόμη να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Γ. Ντοά, που φαίνεται να "πληρώνει τα σπασμένα" για ένα ματς στο οποίο ήταν ίσως ο μόνος διασωθείς... Ίδωμεν!

Προεδρικά "γκάζια" στου Ρέντη

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις Eleonas FC το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΑΟΠ Γ.Σ. Παπαδόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας των "μελανόλευκων", που επέστρεψε μετά από την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, στο πλευρό της Αρμάδας, έμεινε ανικανοποίητος από την εικόνα της ομάδας στο ματς με τις Πυραμίδες. Σε τετ-α-τετ που είχε λίγα λεπτά μετά την έξοδο των παικτών από τα αποδυτήρια με τον αρχηγό του Παναιγειρατικού Δημήτρη Μάντζο, ο Πρόεδρος φαινόταν ιδιαίτερα προβληματισμένος με την κατάσταση στην ομάδα μέσα στο γήπεδο αλλά και με τις αντιδράσεις που είχε το τεχνικό τιμ καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε σύντομη ομιλία του προς τους παίκτες τόνισε ότι διέγνωσε προβλήματα τόσο εκτός ομάδας (εννοώντας τη διαιτησία και το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων) όσο κυρίως εντός του ΑΟΠ, ενώ, αμέσως μετά, έφυγε φανερά κατηφής πεζός μαζί με τον Πέτρο Παπανικολάου.

Μάυρη είν' η νύχτα...

Αν μιλούσαμε για κάποια άλλη ομάδα, τότε οι δικαιολογίες θα ήταν πολλές: Σημαντικές απουσίες παικτών - "ηγετών", που άφηναν κυριολεκτικά γυμνό το κέντρο της ομάδας, αντίπαλος αξιόμαχος, δυνατός και σκληροτράχηλος, διαιτησία "περίεργη" και λίαν ανεκτική σε αντιαθλητικές συμπεριφορές, τύχη με μονίμως γυρισμένη την πλάτη.
Στην περίπτωση του Παναιγειρατικού, ωστόσο, μια τέτοια συζήτηση δεν αρμόζει. Ένα σκορ βαρύ κι αχώνευτο όπως το 7-2 δεν... "παίρνει" από δικαιολογίες. Ένας σύλλογος που χρόνια τώρα έχει συνθηίζει να είναι πρώτος, πάντα δέχεται "βαρέως" κάθε "σφαλιάρα" στην αξιοπρέπειά του. Συνεπώς, πάμε στην ουσία.
Ένας ΑΟΠ άνευρος και χωρίς στόχους, λες και το Πρωτάθλημα τελείωσε στην πρώτη του κιόλας ημέρα, κατέβηκε κόντρα σε μια ομάδα Αιγύπτιων "μουτζαχεντίν" έτοιμων να κατατροπώσουν όποιον έβρισκαν στο διάβα τους. Θέλετε κι άλλα; Με μια άμυνα "ελβετικό" τυρί από τα άκρα και τον "σιωπηλό" τερματοφύλακα της η Αρμάδα βρέθηκε από νωρίς να... "αρμενίζει" με "κόντρα άνεμο". Το εις βάρος τους 0-4 καθήλωσε τους "μελανόλευκους" που πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με ψυχολογία καταβαραθρωμένη και με τα "πολυδιαφημισμένα" συστήματα τους διαλυμένα.
Το β΄ μέρος ήταν εκ προοιμίου "φαρσοκωμωδία". Οι Αιγύπτιοι συνέχισαν το σκληρό αλλά αποτελσματικό τους παιχνίδι, οι "μαύροι" σταμάτησαν να τους... "χαϊδέυουν" και άρχισε το show! Κλωτσιές, σπρωξίματα, σκληρά μαρκαρίσματα, κάρτες, αποβολή "Πυραμίδας", ειρωνίες, νεύρα. Σε τέτοιο κλίμα μάλλον ως επιτυχημένο πρέπει να καταγραφεί στην Ιστορία το επιμέρους σκορ β΄ μέρους 2-3 υπέρ των Πυραμίδων. Τα γκολ των Σαραντουλάκη, Λαζαρίδη ήταν απλώς "παρηγοριά στον άρρωστο", περισώζοντας σε κάποιο βαθμό την αρνητική διαφορά γκολ. Η άμυνα συνέχισε να "βολοδέρνει ειδικά μετά την αναγκαστική έξοδο του διασωθέντος Ντοά, με τον Διονύση Μάντζο να αναγκάζεται να παίξει ακόμη και ως λίμπερο στα τελευταία λεπτά... Ήταν ήδη πολύ αργά και η "μάχη του Νείλου" είχε κιόλας χαθεί!..