14.11.08

Άσχημη τροπή στην υπόθεση Παπανικολάου - Βελτίωση Κρεκούκια

Νέο σοκ για τον Παναιγειρατικό, παραμονές του αγώνα με τη Rosenbeer. Αναβολή φαίνεται να παίρνει η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πέτρου Παπανικολάου στην ενεργό δράση με την φανέλα του ΑΟΠ. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του παίκτη, ο πόνος στο τραυματισμένο πόδι του δεν έχει υποχωρήσει και την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να υποβληθεί εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις!...
Εξάλλου, καλύτερη είναι η κατάσταση του τραυματισμού του έτερου "αστέρα" του ΑΟΠ, Φίλιππου Κρεκούκια, ο οποίος άρχισε να "πατά" το πόδι του και περιμένει με αγωνία τα πορίσματα της επανεξέτασς της Δευτέρας. Στόχος του 24χρονου στράικερ είναι να μπορέσει να αγωνιστεί έστω για μερικά λεπτά στο ματς της 29ης Νοεμβρίου.

Σαν πρεμιέρα...

O Παναιγειρατικός μετά την ισοπαλία του περασμένου Σαββάτου "μηδένισε τα κοντέρ" του. Έχοντας γευτεί κάθε δυνατό αποτέλεσμα σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, καλείται αύριο να αντιμετωπίσει την κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου του. Με τα διοικητικά προβλήματα να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και την πολυαναμενόμενη επιστροφή Παπανικολάου να είναι πλέον γεγονός, η "Μαύρη Αρμάδα" έχει όλα τα φόντα ώστε να επιστρέψει άυριο στις επιτυχίες.
Εξάλλου, ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των "μελανόλευκων" και η ανυπομονησία των ίδιων των παικτών πριν το αυριανό ματς, αποτελούν τα σημαντικότερα ψυχολογικά "όπλα" του ΑΟΠ. Χωρίς υπερβολή, τα όποια εσωτερικά ζητήματα της ομάδας φαίνεται πως έχουν πεισμώσει τους ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού, που θέλουν νίκη και θέαμα αύριο για πολλούς και διάφορους λόγους. Από βαθμολογικής άποψης, ο στόχος της οκτάδας και της συμμετοχής στη φάση των play-off είναι καθ' όλα εφικτός και ένα ενδεχόμενο "τρίποντο" στην αυριανή αναμέτρηση θα αποδειχθεί πολύτιμο για τον ΑΟΠ, ενώ την ίδια ώρα θα αφήσει σχεδόν "στον τόπο" τη Rosenbeer. Μεγαλύτερη ωστόσο θα είναι η ψυχολογική σημασία μιας ενδεχόμενης νίκης της "Αρμάδας" αύριο με τους παίκτες της να έχουν σήμερα μεγάλη ανάγκη ενός θετικού αποτελέσματος, ειδικά μετά την άδικη ισοπαλία με τη Villa την τρίτη αγωνιστική. Ο τρόπος που έχουν χαθεί τρεις βαθμοί στα τελευταία παιχνίδια έχει πεισμώσει τους "μελανόλευκους" που ψάχνουν τη νίκη-"βάλσαμο" στο ματς του Σαββάτου.

Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή αναμέτρηση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο Παναιγειρατικός γνωρίζει καλά (και το περασμένο Σάββατο το ξαναθυμήθηκε...) ότι η διαφορά δυναμικότητας δύο ομάδων φαίνεται στο γήπεδο και όχι στα... χαρτιά! Αλίμονο αν υποτιμηθεί η Rosenbeer, και τρισαλίμονο αν βρεθεί ο ΑΟΠ να κυνηγά και πάλι εις βάρος του σκορ. Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο και κρύβει παγίδες, ωστόσο όλοι στον Παναιγειρατικό παραδέχονται: "δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη!" Ας τους πιστέψουμε...

12.11.08

Συνέντευξη Ζαχαρία Σαραντουλάκη: "Νιώθω ασφάλεια στον Παναιγειρατικό!"


Την πρώτη του συνέντευξη από την ημέρα που ήλθε στον Παναιγειρατικό, εξασφάλισε η "Α" από το "καυτό" απόκτημα του ΑΟΠ, Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Ο "Ζαχ", ευδιάθετος όπως πάντα, δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και να εκφράσει τις απόψεις του για την ομάδα, το πρωτάθλημα και τον εαυτό του:


Α: Σε μερικές ημέρες συμπληρώνεις τρεις μήνες στον Παναιγειρατικό. Πώς σου φάνηκαν αυτές οι πρώτες ημέρες στη νέα σου ομάδα;
Z.Σ.: Αισθάνομαι σαν να έχουν περάσει τρεις μέρες! Όλα έχουν περάσει πολύ γρήγορα και δεν έχω προλάβει να συνειδητοποιήσω πώς κύλησε όλο αυτό το διάστημα. Σίγουρα, είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω δεμένος με τους συμπαίκτες μου. Μου φέρθηκαν καταπληκτικά.

Α: Η μετεγγραφή σου έγινε με ένα τηλεφώνημα στα τέλη Αυγούστου. Ήταν έκπληξη για σένα η πρόταση του ΑΟΠ;
Ζ.Σ.: Τι μου θύμισες!Με γυρίζεις σε μια πολύ ευχάριστη στιγμή! Θυμάμαι, όταν έγινε αυτό το τηλεφώνημα, βρισκόμουν στην αγαπημένη μου παραλία στα Χανιά της Κρήτης και στην γραμμή ήταν ο Δημήτρης Μάντζος. Ένιωσα λίγο περίεργα ακούγωντας την φωνή του, όμως όταν μου έγινε η πρόταση δεν μπορούσα να κρύψω την χαρά μου. Φυσικά, με είχε προϊδεάσει και ο φίλος μου ο Γιώργος (Ντοάς) για το ενδιαφέρον του Παναιγειρατικού αλλά δεν περίμενα να με ειδοποιήσουν τόσο γρήγορα. Εκείνη η συνομιλία ήταν το κάτι άλλο!

Α: Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς στη νέα σου ομάδα;
Ζ.Σ.: Νομίζω κάθε παίκτης που μπαίνει σ'ένα καινούριο περιβάλλον χρειάζεται έναν μικρό χρόνο προσαρμογής. Για μένα στον Παναιγειρατικό όλα είναι καινούρια. Νέα πρόσωπα, άλλη ατμόσφαιρα εντός αποδυτηρίων,διαφορετική νοοτροπία μέσα στο γήπεδο... Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Νιώθω,όμως, πολύ όμορφα και το σημαντικότερο: Αισθάνομαι ασφαλής. Οι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικοί σε συμπεριφορά. Με κάνουν να νομίζω ότι παίζω πολύ καιρό στην ομάδα.

Α: Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η προετοιμασία, είχες ήδη κερδίσει θέση βασικού. Περίμενες κάτι τέτοιο;
Ζ.Σ.: Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύς συναγωνισμός στην ομάδα και αυτό βοηθάει και μένα να γίνομαι καλύτερος. Να σου πω και κάτι; Για μένα το να παίξω στον Παναι ήταν και ένα προσωπικό στοίχημα που δεν ήθελα να χάσω. Χαίρομαι που ο προπονητής μου έχει εμπιστευθεί μια θέση στο βασικό σχήμα. Είναι κάτι που με γεμίζει ευθύνες κι αυτό γιατί υπάρχουν παιδιά που θα μπορούσαν να αγωνίζονται στη θέση μου και μάλιστα με μεγαλύτερη επιτυχία. Θα κάνω ότι μπορώ για να μην τον διαψεύσω. Δεν είμαι από τους παίκτες που τους αρέσει να κάθονται στον πάγκο.

Α: Πόσο σημαντικό είναι για σένα το γεγονός ότι στην ομάδα αγωνίζονται και δύο από τους πιο στενούς φίλους σου, ο Γιώργος Ντοάς και ο Άρης Μπούρας;
Ζ.Σ.: Είναι ότι καλύτερο. Για μένα ο Γιώργος έχει παίξει τον σημαντικότερο ρόλο ώστε να έρθω στον ΑΟΠ. Από παλιά, μου μιλούσε συνεχώς για την ομάδα με αποτέλεσμα να γίνω φίλος της πολύ πριν μου γίνει η πρόταση να παίξω σ'αυτήν. Μου έδινε συνεχώς κίνητρα. Γρήγορα, κατάλαβα ότι δεν πρόκειται απλά για μια ομάδα. Μια «μεγάλη ιδέα» κρύβεται πίσω από αυτήν την πορεία 12 χρόνων! Με τον Άρη κάναμε πλάκα που τώρα θα μπορούσαμε να γίνουμε κι έμεις κομμάτι ενός τέτοιου συλλόγου. Η πρόταση να γίνουμε συμπαίκτες στον ΑΟΠ ήταν πολύ κολακευτική και για τους δυο μας!

Α: Έχεις αγωνιστεί σε πολλές ομάδες και μπορείς να είσαι περήφανος για τη μέχρι σήμερα σπουδαία καριέρα σου. Υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει στον πιο πρόσφατο σταθμό σου, τον Παναιγειρατικό;
Ζ.Σ.: Πράγματι, το γεγονός ότι έχω παίξει σε πολλές ομάδες μ'έχει βοηθήσει να καταλάβω ότι ο Παναιγειρατικός είναι κάτι ξεχωριστό. Αξίζει να παλέψεις για μια τέτοια ομάδα και για τον υπέροχο κόσμο της. Η θητεία μου στην προηγούμενη μου ομαδα, την Παρτουζάν, με έμαθε να έχω χαρακτήρα πρωταθλητή και να παλεύω πάντα για το τρόπαιο. Ακριβώς αυτή είναι και η νοοτροπία του Παναιγειρατικού με την διαφορά ότι εδώ επικρατεί μια μαγική ατμόσφαιρα που σε κάνει να θες να τα δώσεις όλα. Αναμφίβολα, βρίσκομαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου.

Α: Πες μας δυο λόγια για τους αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Παναιγειρατικός.
Ζ.Σ.: Είναι μια καινούρια προσπάθεια για την ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε πως η μετάβαση απ'το πρωτάθλημα Αιγείρας σ'ένα τόσο ανταγωνιστικό τουρνουά χρειάζεται υπομονή και διάστημα προσαρμογής. Κανείς δεν είπε ότι θα κατακτήσουμε με την μία την κορυφή. Φαίνεται, πάντως, στα πρώτα ματς η διάθεση προσφοράς από όλα τα παιδιά. Ιδιαίτερα έχω εκπλαγεί απ'το πάθος των νεαρών παικτών της ομάδας. Είναι σαν λιοντάρια στην αρένα!

Α: Μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Πώς εξηγείται η έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση της ομάδας;
Ζ.Σ.: Δεν θα χαρακτήριζα ασταθή την απόδοση μας. Παίξαμε με ομάδες εντελώς διαφορετικής δυναμικότητας. Άλλωστε, είναι αρχή ακόμη και δεν έχουμε βρει τον ρυθμό μας. Νομίζω απαιτείται σκληρή δουλειά από όλους και συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο Παναιγειρατικός έχει δείξει πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο απ'την νίκη και δεν του ταιριάζουν χαρακτηρισμοί τύπου «καλύτερα πρώτος στο χωριό...». Μπήκαμε στα βαθιά και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους αυτή μας την επιλογή.

Α: Πρόσφατα ο Γ. Ντοάς δήλωσε πως δεν πιστεύει στα μάτια του με όσα κάνεις φέτος στο γήπεδο. Ο αρχηγός Δημ. Μάντζος έχει δημόσια παραδεχτεί πως είσαι ο «αγαπημένος του παίκτης» στην ομάδα, ενώ όλοι οι συμπαίκτες σου, παλιοί και νέοι, «πίνουν νερό στο όνομά σου». Πώς αισθάνεται ο ίδιος ο Ζαχαρίας για όλα αυτά;
Ζ.Σ.: Είναι μεγάλη τιμή για μένα ν'ακούω τέτοια σχόλια. Ειδικα, τα λόγια του αρχηγού έχουν ιδιαίτερη αξία. Μου δίνουν τρομερή δύναμη να συνεχίζω και να βελτιώνομαι συνεχώς. Ωστόσο, αισθάνομαι πως δεν έχω δείξει ακόμη πολλά πράγματα και καλό είναι ο κόσμος να περιμένει περισσότερα. Είπα και πριν ότι αισθάνομαι ασφάλεια στον Παναιγειρατικό. Με τέτοιες βάσεις δεν μπορώ παρά να δουλέψω με όλους μου τις δυνάμεις και να προσπαθώ για να εξελιχθώ σε μια από τις σημαντικότερες μονάδες του ΑΟΠ.

Α: Γενικά ποιον θεωρείς παίκτη - βαρόμετρο για την ομάδα;
.Ζ.Σ.: ...Δύσκολα μου βάζεις. Ανάμεσα σε τόσους καλούς παίκτες δεν μπορείς να διαλέξεις έναν. Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιους, διακρίνω τον Γιώργο Ντοά για την πολύτιμη παρουσία του στο κέντρο της άμυνας, τον Διονύση Μάντζο γιατί είναι σπουδαίο ταλέντο κάτω από τα γκολποστ και τον Πέτρο Παπανικολάου που μου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση στα φιλικά. Είπα τρεις. Μάλλον δεν βοηθάω και πολύ!

Α: Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και ποια η σημαντικότερη αδυναμία αυτής της ομάδας;
Ζ.Σ.: Μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Παναιγειρατικού αποδεικνύεται το πάθος και ο ενθουσιασμός των παικτών της ομάδας που δείχνουν να έχουν πάρει πολύ σοβαρά αυτήν την νέα προσπάθεια. Θα φανεί παράξενο αλλά ακριβώς τα ίδια νομίζω ότι είναι και τα μειονεκτήματα. Χρειάζεται δουλειά πάνω σ'αυτόν τον τομέα καθώς ορισμένες φορές από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό οδηγούμαστε σε λάθη και επίσης αγχωνόμαστε αρκετά. Είναι πράγματα που με τον καιρό θα βελτιώσουμε.

Α: Κρίνοντας με τη δική σου εμπειρία, πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα; Τι πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου μετά τους τρεις πρώτους αγώνες της στη διοργάνωση;
Ζ.Σ.: Κακά τα ψέμματα, το «εγχείρημα της Αθήνας» δεν είναι απλή υπόθεση. Η ομάδα πήρε την γενναία απόφαση να'ρθει σ'ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό αποδεικνύεται και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Δεν τα έχουμε πάει άσχημα ως εδώ, θα πρέπει όμως να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω αν θέλουμε να ζήσουμε μεγάλες χαρές και στην Αθήνα. Ιδίως, εμείς οι καινούριοι που δεν έχουμε δει τα μεγαλεία της Αιγείρας από κοντά νιώθουμε την ανάγκη αυτής της προσφοράς πιο έντονα. Αν δείτε τον Λουκά Λαζαρίδη ή τον Γιάννη Λάμπρου πως μάχονται μέσα στο γήπεδο θα το καταλάβετε καλύτερα!

Α: Μίλησε μας λίγο για τον άνθρωπο «Ζαχαρία Σαραντουλάκη», μακριά από τα γήπεδα. Είσαι τελικά τόσο ωραίος τύπος όσο δείχνεις;
Ζ.Σ.: Μην με βάζετε να μιλήσω για τον εαυτό μου! Δεν τα πάω καλά με αυτά! Ρωτήστε καλύτερα τους φίλους μου που ξέρουν!

Α: Τέλος, τι μήνυμα θα έστελνες σήμερα στους φίλους της Αρμάδας;
Ζ.Σ.: Ειναι εκπληκτικοί! Να συνεχίσουν πάντοτε να μας στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο και να είναι περήφανοι για την ομάδα τους γιατί αυτοί που αγωνίζονται σ'αυτήν την τιμούν και την σέβονται με όλες τους τις δυνάμεις. Ελπίζω το καλοκαίρι να καταφέρω να επισκεφτώ επιτέλους και στην Αιγείρα τον φανταστικό κόσμο της ομάδας. Ένα να έχουν πάντα στο μυαλό τους: Semper fidelis.

11.11.08

ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ...

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ. Παρελθόν από τη θέση του Προέδρου του Παναιγειρατικού ο Γιάννης - Στέλιος Παπαδόπουλος! Με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε πριν λίγα μόλις λεπτά στο επίσημο ιστολόγιο του ΑΟΠ, ο πρώην πρόεδρος καταφέρεται εκ νέου κατά του Δημήτρη Μάντζου, με αφορμή τη χθεσινή επιστολή του τελευταίου, και στη συνέχεια ανακοινώνει την απόφασή του να αποχωρήσει. Σίγουρα η κίνηση του πρώην προέδορυ έρχεται σαν απότοκος της παρατεταμένης κρίσης στις σχέσεις του με τα ιδρυτικά στελέχη Ντοά - Δημ. Μάντζο, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μέχρι αργά χθες απέκλειαν το ενδεχόμενο παραίτησής του.
Ένα κεφάλαιο έκλεισε σήμερα το μεσημέρι για τον Παναιγειρατικό. Ο Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος έμεινε στον προεδρικό θώκο 303 ημέρες, από την Κυριακή 13 Ιανουαρίου έως σήμερα, 11 Νοέμβρη. Επί των ημερών του ο ΑΟΠ ανανεώθηκε, εκσυγχρονίστηκε, πραγματοποίησε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός και απαγκιστρώθηκε από χρόνια προβλήματα του παρελθόντος. Ωστόσο, η ρήξη στις σχέσεις του με ηγετικά στελέχη της ομάδας του στέρησε το δημοκρατικό του έρεισμα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη σημερινλη παραίτηση. Η ιστορία φυσικά είναι η μόνη που κρίνει και από εδώ και στο εξής εκείνη έχει τον λόγο.

Τρία "εγκλήματα" ήταν αρκετά...

Νεύρα, ένταση, πάθος και πάνω απ’ όλα... μια «αριστουργηματική» διαιτησία θα έχουν να θυμούνται όσοι βρέθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Ρέντη για να παρακολουθήσουν το ματς Παναιγειρατικός - Piaston Villa. Βέβαια παίχτηκε και... ποδόσφαιρο. Μπορεί οι άμυνες των δύο ομάδων να δούλεψαν «ρολόι», ωστόσο οι επιθετικοί βρήκαν τον τρόπο να σπάσουν τα «τείχη» και να σκοράρουν έξι φορές. Το τελικό 3-3 έδωσε στη Villa τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, και στον Παναιγειρατικό άλλον έναν λόγο να γκρινιάζει για την τύχη του...
Στο πρώτο ματς με τον Παπανικολάου στο «τιμόνι», η «Μαύρη Αρμάδα» δεν έδειξε να θεραπεύει τις αδυναμίες που εμφάνισε στην αρχή των δύο προηγούμενα ματς. Το γεγονός ότι για τρίτο (!) συνεχές παιχνίδι βρέθηκε πίσω στο σκορ (χώρια τα φιλικά...) αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε δέκα λεπτά παιχνιδιού όταν η Villa εκμεταλλεύτηκε κενά στην αμυντική γραμμή του ΑΟΠ και έκανε το υπέρ της 0-1. Η συνέχεια γωστή. Ο Παναιγειρατικός ανέβασε στροφές και οι αντίπαλοί του οπισθοχώτησαν. Ο «Παπ» διέταξε πίεση ψηλά, στην «ευάλωτη», όπως φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού, αντίπαλη άμυνα. Το σκορ ισοφαρίστηκε σχετικά γρήγορα: ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν συγκράτησε τη μπάλα ύστερα από μια επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του, ο «δαιμόνιος» Μάριος Μάντζος ήταν παρών στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και έστειλε τη μπάλα να «αναπαυτεί» στα δίχτυα της Piaston Villa. Ο «μικρός» επιβραβεύτηκε για την επιμονή του σκοράροντας το πρώτο φετινό του γκολ. Η συνεχιζόμενη πίεση και ο ενθουσιασμός μετά το γκολ, σε συνδυασμό με την αποδιοργάνωση της αντίπαλης άμυνας, προσέδωσε στον αγώνα «άρωμα... Bullet». Όλοι όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι ένιωθαν ότι θα ακολουθούσε άλλος ένας «υγιεινός περίπατος» για τους «μελανόλευκους», όπως έγινε και στο ματς της 1ης αγωνιστικής. Οι αντίπαλοι ωστόσο είχαν άλλη άποψη. Εκμεταλλευόμενοι νέα ολιγωρία της άμυνας του ΑΟΠ, η οποία δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα από τα καρέ του άριστου Διονύση Μάντζου και η μπάλα, παρά τις δύο διαδοχικές (!) αποκρούσεις του τελευταίου, κατέληξε στα δίχτυα του Παναιγειρατικού. Το σκορ δεν άλλαξε, παρά την πίεση. Σε δύο ευκαιρίες η Villa σκόραρε δύο γκολ και το 1-2 ήταν το σκορ ημιχρόνου.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ποιος είδε τον Παπανικολάου και δεν τον... φοβήθηκε! Ο νέος τεχνικός είχε παράπονο από τους παίκτες του για την υποτονικότητα που επέδειξαν στο α΄ μέρος απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, όπως την έκρινε. Οι φωνές του έπιασαν μάλλον τόπο και οι παίκτες του ΑΟΠ εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο ήδη από τα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους. Η πίεση έγινε ακόμη πιο αποτελεσματική με την είσοδο Μοτσάκου στη θέση του κουρασμένου Λαζαρίδη και η συντριπτική κατοχή μπάλας δεν άργησε να καρποφορήσει. Μετά από μπαράζ επιθέσεων, ο Δημήτρης Μάντζος βρέθηκε προ του αντιπάλου τερματοφύλακα, πρόλαβε να «τσιμπήσει» τη μπάλα και να τη σπρώξει με χλιαρό σουτ προς την αντίπαλη εστία. Η απόκρουση πάνω στη γραμμή του αντίπαλου αμυντικού δεν αρκούσε, καθώς ο επερχόμενος Μοτσάκος τον έβαλε και τον ίδιο στα δίχτυα, μαζί με τη μπάλα φυσικά! 2-2 και τα φαντάσματα φεύγουν από τον Ρέντη. Το 3-2 που έγινε μερικά λεπτά αργότερα με εξαιρετικό ευθύβολο σουτ του Ζαχαρία Σαραντουλάκη έστειλε τους «μελανόλευκους» στον... έβδομο ουρανό! Ο Παναιγειρατικός, με όπλο την άψογη φυσική του κατάσταση και τον πλουραλισμό των επιλογών από τον πάγκο ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει άλλη μια σπουδαία ανατροπή. Η κλασική ευκαιρία που απώλεσε ο Καραμπάσης στο 2-2 (άστοχο κοντινό σουτ ύστερα από μπαλιά - «διαβήτη» του Δημήτρη Μάντζου στην καριδά της αντίπαλης άμυνας) αλλά και ο Λάμπρου αφού είχε διαμορφωθεί το 3-2 (εκτός περιοχής «βολίδα» που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο τερματοφύλακας) δείχνουν ότι ο Παναιγειρατικός είχε όλα τα φόντα να καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι. Στο μεταξύ, ο Διονύσης Μάντζος είχε επανειλημμένα πει «όχι» σε φιλόδοξες προσπάθειες της Villa για την επίτευξη νέου τέρματος. Στα highlights του αγώνα περιλαμβάνεται σίγουρα και η απίστευτη επέμβαση του «φύλακα - άγγελου» του ΑΟΠ σε κοντινό σουτ του πρώτου σκόρερ της αντίπαλης ομάδας, ο οποίος μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα έσπευσε να συγχαρεί τον κίπερ του ΑΟΠ για τη μεγαλοπρεπή του απόκρουση. Τα μεγάλα κενά στο κέντρο έκαναν και πάλι την παρουσία τους, καθώς οι απουσίες Παπανικολάου - Κρεκούκια παραμένουν κάτι παραπάνω από αισθητές για τον ΑΟΠ, ωστόσο οι «μελανόλευκοι» έδειχναν ορεξάτοι και ικανοί να κρατήσουν το υπέρ του σκορ. Μέχρι εκεί όλα καλά...
Γιατί από εκείνο το σημείο και μετά, δράση ανέλαβε ο «άρχων» της αναμέτρησης. Σε πάμπολλες περιπτώσεις, ειδικά μετά το 3-2, ο ρέφερι του αγώνα κατάφερε να εκνευρίσει με τα σφυρίγματά του τους παίκτες του ΑΟΠ. Οι «φωνές» των ποδοσφαιριστών της Piaston Villa σε κάθε μαρκάρισμα που τους γινόταν, «ανταμείβονταν» με τον καταλογισμό φάουλ υπέρ τους. Ακόμη και τα... πλάγια άουτ δίνονταν καθ’ υπόδειξη των αντιπάλων. Ο διαιτητής κατά συνέπεια σε όλο το β΄ μέρος έχασε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και δεν ήξερε τι... σφύριζε! Οι φωνές από τον πάγκο των «μελανόλευκων» με βασικό εκφραστή τον Λαζαρίδη, οδήγησαν την υπομονή του διαιτητή στα όριά της. Οι παρατηρήσεις του προς τον αρχηγό του ΑΟΠ Δημήτρη Μάντζο είχαν σαν αποτέλεσμα τον προσωρινό κατευνασμό της κατάστασης. Το μεγάλο χτύπημα ωστόσο δεν είχε ακόμα γίνει: δέκα μόλις λεπτά πριν τη λήξη του ντέρμπι, ο διαιτητής «είδε» φάουλ σε πεντακάθαρο μαρκάρισμα του Γ. Ντοά λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του ΑΟΠ. Η αριστοτεχνική εκτέλεση από τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή έστειλε τη μπάλα να «αναπαυθεί» στα δίχτυα του Διονύση Μάντζου. Τα επόμενα λεπτά μόνο ποδόσφαιρο δεν επεφύλασσαν: γκρίνια, νεύρα, αντεγκλήσεις, «κράξιμο» από τον πάγκο, «διάλογος» παικτών με την εξέδρα, ο Γ. Ντοάς να διαμαρτύρεται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το ανύπαρκτο φάουλ... Η λήξη άφησε πικρία στον ΑΟΠ, όπου κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πώς χάθηκε ένα ματς «δικό τους». Η Piaston Villa έδειξε πως κάθε άλλο αξίζει την κακή βαθμολογική της θέση. Αξιόμαχη και επικίνδυνη ομάδα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα του ομίλου. Ο Παναιγειρατικός, από την άλλη, προσέθεσε άλλον έναν πολύτιμο βαθμό στη φετινή του προσπάθεια (τρεις στο σύνολο) και παρέμεινε κοντά στην κορυφή.