31.10.08

Το μεγάλο "στοίχημα" στην "καρδιά" του ΑΟΠ

Η απουσία Κρεκούκια αποτελεί χωρίς άλλο το μεγαλύτερο "στοίχημα" για τον φετινό Παναιγειρατικό στη μέχρι σήμερα "εν Αθήναις" περιπέτειά του. Η μη συμμετοχή του "Φιλ" στον αυριανό αγώνα σε συνδυασμό με το χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού του Πέτρου Παπανικολάου δημιουργεί από πολύ νωρίς μια εικόνα "εφιαλτική" για τους ανθρώπους της ομάδας. Ήδη από τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος και μάλιστα εντελώς ξαφνικά, το "μελανόλευκο" κέντρο μένει χωρίς πρωτοκλασάτο αμυντικό χαφ, ενώ ολόκληρη η ομάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς "ηγέτη" μέσα στο γήπεδο. Με τον Δημήτρη Μάντζο να έχει επιστρέψει -σχεδόν οριστικά- στο χώρο της άμυνας και τους Μοτσάκο, Καραμπάση να έχουν πείσει μόνο στα άκρα, το "νευραλγικό" σημείο του κέντρου του γηπέδου μένει "ορφανό"!
Από τους ποδοσφαιριστές που συναπαρτίζουν την αποστολή του ΑΟΠ για το αυριανό ματς με τις Πυραμίδες μόνο οι Θωμάς, Λάμπρου μπορούν να αντεπεξέλθουν (έστω με δυσκολία) στις εξαιρετικές απαιτήσεις μιας θέσης - "ηλεκτρικής καρέκλας" για κάθε ποδοσφαιριστή. Έως σήμερα και οι δύο (ειδικά ο Λάμπρου) έχουν δείξει πολλές αρετές, τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης όσο και δημιουργικότητας. Σε μια θέση σαν κι αυτή ωστόσο δεν αρκούν μόνο αυτά. Απαιτούνται πνευμόνια, πλήρης αντίληψη του γηπέδου, πάσες-"διαβήτης" και πολλές βοήθειες στα μετόπισθεν.
Ο "σκληροτράχηλος" και υποδειγματικά σταθερός Λάμπρου φαίνεται να κερδίζει "στα σημεία" κάθε αντίπαλό του για τη θέση του "εγκεφάλου" της ομάδας αύριο. Δεν πρέπει φυσικά να αποκλείεται καμία έκπληξη της τελευταίας στιγμής (με κάποιο άλλο πρόσωπο ή ακόμη και με αλλαγή συστήματος), ωστόσο ο Νεοηρακλειώτης μέσος φαίνεται απόψε ο πιο κατάλληλος για την αυριανή "επικίνδυνη αποστολή". Το βάρος που πέφτει στους ώμους ενός παιδιού που αποκτήθηκε μόλις πριν ενάμιση μήνα είναι πρωτόγνωρο.
Η θέση του κεντρικού της ομάδας είναι η "ραχοκοκκαλιά" του ΑΟΠ, τουλάχιστον με το σύστημα που αγωνίζεται ως σήμερα. Η απουσία Κρεκούκια - Παπανικολάου έχει δυσμενή αντίκτυπο τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας. Οι δύο "φυσικοί ηγέτες" αυτής της "παρέας" μένουν κι οι δύο εκτός δράσης. Το "στοίχημα" είναι ανοικτό. Μένει να δούμε αν οι θριαμβευτές της 1ης αγωνιστικής έχουν τα αποθέματα να διαχειριστούν και αυτήν τη δοκιμασία. Απαντήσεις αύριο, στου Ρέντη...

30.10.08

Αγωνία για "Παπ"

Έντονη ανησυχία εξακολουθεί να καταλαμβάνει τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού για το συνεχιζόμενο πρόβλημα υγείας του "αστέρα" του ΑΟΠ Πέτρου Παπανικολάου. Ο 25χρονος μέσος ταλαιπωρείται ως σήμερα από έντονους πόνους στο αριστερό του πόδι, τρεις εβδομάδαες μετά τον τραυματισμό του στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας του συλλόγου πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Οι πρώτες πρόχειρες διαγνώσεις δημιούργησαν συγκεχυμένη εικόνα και όλοι πλέον περιμένουν το πόρισμα των αποψινών εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί ο "Παπ". Σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά δύσκολη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στον επόμενο αγώνα κόντρα στις Πυραμίδες. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, ο Πέτρος Παπανικολάου θα καθίσει και πάλι στον πάγκο με πολιτικά στο νέο ρόλο του βοηθού προπονητή.

29.10.08

Συνέντευξη Θανάση Θωμά: "Τώρα κλωτσάμε!"

Μινι-συνέντευξη παραχώρησε στην "Αρμάδα" ο μέσος του ΑΟΠ Θανάσης Θωμάς. Ο 23χρονος άσος, σε μια από τις σπάνιες φορές που βγαίνει στο πρσκήνιο της δημοσιότητας, μίλησε για τον Παναιγειρατικό, το κλίμα στην ομάδα αλλά και την παρουσία του ίδιου στην παρέα του Δημοτικού.


Α:Είσαι αρκετά χρόνια στην ομάδα και στην παρέα της Αιγείρας. Πόσο σημαντικό είναι για σένα αυτό το γεγονός;

Θ.Θ.: "Σίγουρα το να αποτελείς μέρος μιας οικογένειας, γιατί αυτό είναι ο ΑΟΠ, είναι κάτι το φανταστικό. Θα βοηθήσει πολύ στην πρόοδο της ομάδας όλο αυτό το δέσιμο. Είμαστε κρίκοι περασμένοι ο ένας μέσα στον άλλον".

Α: Ποια είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που έχεις να θυμάσαι από την καριέρα σου στον ΑΟΠ μέχρι στιγμής;

Θ.Θ.: "Θυμάμαι μόνο τα θετικά. Συνήθως ξεχνάω τα αρνητικά και τα ονόματα. Θυμάμαι τη γνωριμία μου με τα αδέρφια Μάντζους (μάλιστα ο Δημήτρης φορούσε φανέλα της Tottenham) και το Γιώργο Ντοά στο Γυμνάσιο της Αιγείρας. Εννοείται τα πρωταθλήματα, τα πρώτα μας παιχνίδια στην Αθήνα καθώς και την άριστη συνεργασία μου μέσα στο γήπεδο με τον Φίλιππο Κρεκούκια, τον Πέτρο Παπανικολάου, το Δημήτρη Κατσουρίνη και τον Αλέκο Μουκ".


Α: Πώς θεώρησες την απόφαση της διοίκησης για αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Αιγείρας;

Θ.Θ.: "Σωστή. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Μερικοί σε αυτό το πρωτάθλημα βλέπανε φαντάσματα. Ο ΑΟΠ δεν ήταν διατεθειμένος να προβεί σε κυνήγι μαγισσών και καλά έκανε. Η διοίκηση έφερε την ομάδα στην Αθήνα και σε ένα πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα. Μπουσουλήσαμε, είπαμε τις πρώτες μας λεξούλες, περπατήσαμε, μιλήσαμε, τώρα κλωτσάμε".


Α: Η θέση σου μέσα στο γήπεδο βλέπουμε πως τελικά είναι αυτή του ακραίου χαφ, άλλες φορές στα αριστερά και άλλες στα δεξιά. Σίγουρα οι προπονητές κρίνουν τη θέση που θα πρέπει να αγωνίζεσαι αλλά πες μας εσύ που πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα;

Θ.Θ.: "Μου αρέσουν και οι δύο θέσεις. Η καθεμία έχει την ιδιαιτερότητά της. Η δεξιά πτέρυγα μου είναι πιο οικεία καθώς είμαι δεξιοπόδαρος κυρίως. Η αριστερή είναι πρόκληση. Μπορώ να συγκλίνω και να κάνω σουτ αλλά και να βγάλω σέντρες. Είναι σαν τη γυναίκα και την ερωμένη, δεν μπορείς να διαλέξεις (γελάει)".


Α: Ποιον συμπαίκτη σου θα χαρακτήριζες υψηλότερης ποδοσφαιρικής αξίας;

Θ.Θ.: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ανάμεσα στους Παπανικολάου και Κρεκούκια.


Α:Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας αυτής της ομάδας;

Θ.Θ.: Αυτό ακριβώς, όπως το είπες, ότι είμαστε "ομάδα".


Α: Ποιον θεωρείς πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας στη νίκη επί της Bullet;

Θ.Θ.: Τον Διονύση Μάντζο.


Α:Τέλος, κάτι που θα ήθελες να μας πεις για το ματς με αντίπαλο τις Πυραμίδες;

Θ.Θ.: "Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη ώστε να διαμορφώσουμε μεγαλύτερη διαφορά από τους αντιπάλους μας".

27.10.08

ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΠΑΡΤΙ!

Μερικές φορές τα πολλά λόγια είναι... περιττά. Ένα σκορ 9-5 δεν αφήνει πολλά περιθώρια σχολιασμού. Ειδικά όταν συνοδεύεται από καταπληκτική εμφάνιση, άψογη κυκλοφορία μπάλας και αποτελεσματικότητα σε όλες τις γραμμές.
Ο Παναιγειρατικός, το βράδυ του Σαββάτου απένανται στη Bullet τα είχε όλα: Όρεξη, ψυχή, πάθος για τη νίκη σε ένα από τα σπουδιαότερα παιχνίδια της Ιστορίας του. Με όμορφες ατομικές προσπάθειες αλλά κυρίως μέσα από την ορθολογική ανάπτυξη παιχνιδιού του, ο ΑΟΠ έφτασε στην πρώτη νίκη της χρονιάς που τον βάζει από νωρίς σε θέση «οδηγού» στο Πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι ξακίνησε άσχημα για τους «μελανόλευκους», οι οποίοι μετά από ένα νωθρό και άνευρο ξεκίνημα βρέθηκαν πίσω στο σκορ 0-1. Κάπου εκεί όμως, χωρίς να το γνωρίζει ακόμη κανείς, τελείωσε το ματς. Ανέλαβαν δράση οι δύο κορυφαίοι του γηπέδου, Λουκάς Λαζαρίδης και Διονύσης Μάντζος, και το παιχνίδι πήρε τον «δρόμο» του. Ο πρώτος «σκότωσε» την αντίπαλη άμυνα, εκθέτοντας τον τερματοφύλακα της Bullet ουκ ολίγες φορές. Ιδιαίτερα κινητικός και με πολλές βοήθειες από τα άκρα, ο Lazman σκόραρε δύο φορές πριν τη λήξη του ημιχρόνου συμβάλλοντας στην ανατροπή του σκορ. Το γκολ του εξαιρετικού Σαραντουλάκη έγραψε το 3-1, σκορ ημιχρόνου. Εν τω μεταξύ ο πορτιέρο του ΑΟΠ είχε δείξει σε όλους ότι βρισκόταν σε καλή μέρα με εκπληκτική εκτίναξη στο αριστερό του «Γ» στα μισά του α΄ μέρους, ενώ με αρκετές ακόμη επεμβάσεις ο Διονύσης Μάντζος κράτησε ανέπαφη την εστία του μετά το πρώτο τέρμα που δέχθηκε νωρίς.
Το β΄ μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Παναιγειρατικό καθώς ο Φίλιππος Κρεκούκιας έκανε το 4-1 με κοντινό σουτ. Η επίθεση του ΑΟΠ «πετούσε» φωτιές την ίδια ώρα που η είσοδος του Μπούρα στο δεξί άκρο της άμυνας ήρθε να συμπληρώσει το ήδη αποτελεσματικό «δίδυμο» Ντοά (αλάνθαστος και ανίκητος στον αέρα) - Σαραντουλάκη (φανταστικός στις επελάσεις από τα αριστερά, «κόφτης» και σπρίντερ ταυτοχρόνως!). Σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την ανατροπή του σκηνικού ανήκει και στον Δημήτρη Μοτσάκο που σκόραρε 2 γκολ, «ανακατώνοντας» την αντίπαλη άμυνα με τις κινήσεις του. Εξαιρετικά στις τοποθετήσεις τους τα αμυντικά χαφ του Παναι, Κρεκούκιας (γοήτευσε σε μια θέση όπου είχε καιρό να παίξει) και Λάμπρου. Το τελικό 9-5 ήρθε ως αποτέλεσμα του «ανοίγματος» του παιχνιδιού, που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν 10 (!) γκολ στο β΄ μέρος. Η ολιγωρία της άμυνας του Παναιγειρατικού στις στημένες φάσεις στοίχισε δύο γκολ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο άριστος Διονύσης Μάντζος δεν φέρει ευθύνη για κανένα τέρμα που δέχθηκε. Το «show Λαζαρίδη» συνεχίστηκε ως τα τελευταία λεπτά με το «κοντέρ» του 27χρονου επιθετικού να σταματά στα 4 γκολ. Άψογο το κοουτσάρισμα του τραυματία Πέτρου Παπανικολάου που βρέθηκε στον πάγκο με πολιτικά, κατευθύνοντας με μαεστρία και συνεχείς φωνές και οδηγίες την ομάδα.
Γενική είναι τελικά η διαπίστωση πως ο ΑΟΠ έπαιξε ουσιαστικά, ενώ δεν έλειψε και το θέαμα. Με όπλο την «καταδικασμένη» να πρωταγωνιστεί άμυνά του, ο ΑΟΠ δεν επέτρεψε στους (επικίνδυνους πάντως) επιθετικούς της Bullet να δημιουργήσουν φάσεις. Η άρτια διάταξη των «μελανόλευκων» σε όλο το γήπεδο τους επέτρεψε να κερδίσουν το κέντρο και να παίξουν κοντρολαρισμένα μέχρι την επίθεση. Αν δεν υπήρχε το χαλάρωμα στο β΄ μισό του β΄ μέρους, η διαφορά των τερμάτων θα ήταν αστρονομική. Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε, δεν μειώνει την αξία της νίκης των «μελανόλευκων», δίνει ωστόσο «δουλειά για το σπίτι» στους τεχνικούς του ΑΟΠ εν όψει των επόμενων αναμετρήσεων.
Η σύνθεση του ΑΟΠ στο προχθεσινό παιχνίδι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μάντζος, Δημήτρης Κατσουρίνης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Θανάσης Θωμάς, Λουκάς Λαζαρίδης, Δημήτρης Μοτσάκος, Μάριος Μάντζος, Άρης Μπούρας, Χάρης Πλούμης.
Τα γκολ πέτυχαν οι Λουκάς Λαζαρίδης (4), Δημήτρης Μοτσάκος (2) και Φίλλιπος Κρεκούκιας, Γιάννης Λάμπρου, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης από 1.