7.1.09

Απόβαση στην έρημο Νο 2...

Μετά το παρ' ολίγον... "κάζο της χρονιάς" στο γνωστό ζήτημα της βαθμολογίας και το αίσιο τέλος της πρώτης περιπέτειας του νέου έτους, ο Παναιγειρατικός καλείται να... θυμηθεί τη "γεύση" των επίσημων αναμετρήσεων πρωταθλήματος.
Καλοί ήταν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, ακόμη καλύτεροι οι... ξεκούραστοι τέσσερις (?) πόντοι από δυο παιχνίδια που δεν έγιναν ποτέ, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Το 2009 έρχεται με... φόρα και ρίχνει στο δρόμο των "Αιγειρατών" έναν από τους... χειρότερους δαίμονές τους στον "φανταστικό" κόσμο του Ρέντη. Οι υπερηχητικοί Αιγύπτιοι των "Πυραμίδων" που δεν παρέλειψαν να διασύρουν το πτώμα του ΑΟΠ τη 2η κιόλας αγωνιστική της φετινής σεζόν, σε εκείνο το ανεπανάληπτο show του 7-2 (...), επιστρέφουν σαν τους.... δολοφόνους στον τόπο του εγκλήματος. Τα πράγματα ωστόσο φαίνονται αρκετά διαφορετικά, αυτή τη φορά! Για την ακρίβεια... το μόνο που είναι ίδιο με εκείνο το θρίλερ είναι ότι, όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο Φίλιππος Κρεκούκιας θα απουσιάσει...


Οι Αιγύπτιοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά όμως στη συνέχεια κατέβασαν ρυθμό και έχασαν βαθμιαία τη θέση τους στην πρώτη τριάδα. Σήμερα βλέπουν ήδη την... πρύμνη της "Μαύρης Αρμάδας", η οποία, με ένα εντυπωσιακό σερί νικών (εντός και... εκτός γηπέδων) δείχνει πως είναι ικανή για το colpo grosso και την επιστροφή στην κορυφή. Αρκεί να μην αφήσει τη διακοπή του πρωταθλήματος να επηρεάσει τις προσπάθειές της. Οι εντατικές προπονήσεις μέσα στις γιορτές και στα... κρύα συνηγορούν υπέρ της ετοιμοπόλεμης κατάστασης των "Αιγειρατών". Με αέρα αισιοδοξίας και ανανεωμένο roster ύστερα από την πολύτιμη προσθήκη Τσιμπούρη και την πολυθρύλητη επιστροφή του φυσικού ηγέτη της ομάδας Παπανικολάου μέσα στο γήπεδο, ο Παναιγειρατικός μοιάζει πιο πάνοπλος από ποτέ! Αν μάλιστα λυθεί και το "κουίζ" της επίθεσης για το σαββατιάτικο ντέρμπι, με τον Μάριο Μάντζο, σε δαιμονιώδη φόρμα, να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ως "αντι-Κρεκούκιας", τότε όλα δείχνουν πως οι "μελανόλευκοι" μπορούν να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη σε άλλη μία ελληνοαιγυπτιακή "μάχη", εδραιώνοντας τη θέση τους τουλάχιστον στην πρώτη πεντάδα του ομίλου.