15.1.09

Νέο στοίχημα η συνέχεια

Η «Μαύρη Αρμάδα» πλέει πλέον σε πιο ήρεμα νερά, πρόσω ολοταχώς προς την κορυφή, έχοντας ήδη αποσπαστεί από τις έκτες Πυραμίδες και φυσικά τις ομάδες β΄ ταχύτητας του ομίλου της. Το «κατώφλι σοβαρότητας» της πέμπτης θέσης φαίνεται πως έχει κιόλας επιτευχθεί, με τους μόνους αξιόλογους συνδιεκδικητές στο κυνήγι της πεντάδας (Πυραμίδες) να έχουν μείνει δύο βαθμούς πίσω, έχοντας παίξει κι ένα ματς περισσότερο.
Η παρατεταμένη περίοδος ευδαιμονίας στον ΑΟΠ έχει επιφέρει την ηρεμία στο σύλλογο με τους ψυχολογικά «ντοπαρισμένους» παίκτες του να ζουν ήδη «ημέρες Αιγείρας». Ο Παναιγειρατικός, θεραπεύοντας άμεσα τις αγωνιστικές και -κυρίως- ψυχολογικές παθογένειες που εμφάνισε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, έμαθε να παλεύει στα ίσια κάθε αντίπαλο και αυτό το δείχνει σε όλα τα ματς. Με το νέο «αστέρι» της ομάδας, Δημήτρη Τσιμπούρη, να βγάζει μάτια, τη «σιδηρά άμυνα» του «ναυάρχου» Ντοά και τη μεσαία γραμμή να επιδεικνύει πρωτοφανή ωριμότητα και άρτια λειτουργία, οι Αχαιοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιοζήλευτο σερί από πέντε νίκες, με αποτέλεσμα σε πολλούς στην Όττο Βάλτερ να έχει ανοίξει η... όρεξη για άκομη περισσότερα!
Το μεγάλο τεστ ωριμότητας ωστόσο θα έρθει στις επόμενες αναμετρήσεις, τόσο με τους «δυνατούς» του ομίλου (Bullet, Πανφραπεδαϊκός, Νείλος αλλά και την αινιγματική «Armada FC» που τρέχει σαν «τρένο» στην ανηφόρα της βαθμολογίας), όσο κυρίως απέναντι σε θεωρητικά «υποδεέστερους» αντιπάλους. Το... κάζο της ισοπαλίας με την Piaston Villa πρέπει ακόμη να το θυμούνται οι «μελανόλευκοι» και τα «εύκολα» παιχνίδια του β΄ γύρου θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους «μαχητές» του Πέτρου Παπανικολάου να αποδείξουν ότι έμαθαν από τα παθήματά τους. Αν μη τι άλλο, μια ομάδα που «γονάτισε» στο πέρασμά της δυνατούς και σκληρούς αντιπάλους και διαθέτει τον απαιτούμενο ελάχιστο αυτοσεβασμό δεν επιτρέπεται να απολέσει άλλους βαθμούς κόντρα σε αδύναμες ομάδες τις οποίες μάλιστα είχε ήδη μια πρώτη ευκαιρία να μελετήσει.
Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι ο αγώνας του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στο «Πειρατικό» είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Το μεγάλο ερωτηματικό και το «άγνωστο» που καλύπτει σαν ομίχλη τους αντιπάλους του ΑΟΠ, μπορεί να «αποκοιμίσουν» την «Αρμάδα» και να την παραδώσουν σαν εύκολη «λεία» στις ορέξεις των «πειρατών». Όλοι στον Παναιγειρατικό δείχνουν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα αλλά και τους κινδύνους του μεθαυριανού παιχνιδιού, κρίνοντας και από το συγκρατημένο κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί αντί του αυθόρμητου ενθουσιασμού που θα περίμενε κανείς να δει στις τάξεις του φορμαρισμένου ΑΟΠ, ιδιαίτερα εν όψει ενός «εύκολου» απογεύματος απέναντι στην ουραγό ομάδα των 0 βαθμών.
Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι η σοβαρότητα, η συνέχεια και η διατήρηση των κεκτημένων του τελευταίου μήνα. Η «Μαύρη Αρμάδα», με τους παλιούς και νέους «ναυτικούς» στο πλήρωμά της πρέπει να αποδείξει πως γνωρίζει πολύ καλά πώς να πλέει στα ανοιχτά. Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη και οι «ύφαλοι» σε κάθε στροφή του ταξιδιού παραμένουν πολλοί.
Ο Νεύτων ισχυριζόταν πως «ό,τι ανεβαίνει πέφτει». Εκτός κι αν η «τρελή παρέα» απ’ την Αιγείρα βαλθεί να τον διαψεύσει κι αυτόν!..