14.11.08

Σαν πρεμιέρα...

O Παναιγειρατικός μετά την ισοπαλία του περασμένου Σαββάτου "μηδένισε τα κοντέρ" του. Έχοντας γευτεί κάθε δυνατό αποτέλεσμα σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, καλείται αύριο να αντιμετωπίσει την κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου του. Με τα διοικητικά προβλήματα να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και την πολυαναμενόμενη επιστροφή Παπανικολάου να είναι πλέον γεγονός, η "Μαύρη Αρμάδα" έχει όλα τα φόντα ώστε να επιστρέψει άυριο στις επιτυχίες.
Εξάλλου, ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των "μελανόλευκων" και η ανυπομονησία των ίδιων των παικτών πριν το αυριανό ματς, αποτελούν τα σημαντικότερα ψυχολογικά "όπλα" του ΑΟΠ. Χωρίς υπερβολή, τα όποια εσωτερικά ζητήματα της ομάδας φαίνεται πως έχουν πεισμώσει τους ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού, που θέλουν νίκη και θέαμα αύριο για πολλούς και διάφορους λόγους. Από βαθμολογικής άποψης, ο στόχος της οκτάδας και της συμμετοχής στη φάση των play-off είναι καθ' όλα εφικτός και ένα ενδεχόμενο "τρίποντο" στην αυριανή αναμέτρηση θα αποδειχθεί πολύτιμο για τον ΑΟΠ, ενώ την ίδια ώρα θα αφήσει σχεδόν "στον τόπο" τη Rosenbeer. Μεγαλύτερη ωστόσο θα είναι η ψυχολογική σημασία μιας ενδεχόμενης νίκης της "Αρμάδας" αύριο με τους παίκτες της να έχουν σήμερα μεγάλη ανάγκη ενός θετικού αποτελέσματος, ειδικά μετά την άδικη ισοπαλία με τη Villa την τρίτη αγωνιστική. Ο τρόπος που έχουν χαθεί τρεις βαθμοί στα τελευταία παιχνίδια έχει πεισμώσει τους "μελανόλευκους" που ψάχνουν τη νίκη-"βάλσαμο" στο ματς του Σαββάτου.

Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή αναμέτρηση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο Παναιγειρατικός γνωρίζει καλά (και το περασμένο Σάββατο το ξαναθυμήθηκε...) ότι η διαφορά δυναμικότητας δύο ομάδων φαίνεται στο γήπεδο και όχι στα... χαρτιά! Αλίμονο αν υποτιμηθεί η Rosenbeer, και τρισαλίμονο αν βρεθεί ο ΑΟΠ να κυνηγά και πάλι εις βάρος του σκορ. Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο και κρύβει παγίδες, ωστόσο όλοι στον Παναιγειρατικό παραδέχονται: "δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη!" Ας τους πιστέψουμε...