27.11.08

Derby Day

Mετά και τη χθεσινή οριστικοποίηση της νέας ώρας διεξαγωγής (17:00) του σαββατιάτικου αγώνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΑΟΠ, αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο αναβολής του ματς. Πλέον, οι «μελανόλευκοι» βρίσκονται μπροστά σε ένα παιχνίδι πολύ απαιτητικό και εκ προοιμίου δύσκολο. Αναμφισβήτητα, ο αγώνας κόντρα στον δυνατό Πανφραπεδαϊκό αποτελεί «ντέρμπι» όχι μόνο για τις δύο ομάδες αλλά και για ολόκληρη την εικόνα του ομίλου.

Τι αποτέλεσμα μπορεί να «βγάλει» ένα ματς ανάμεσα σε δύο πολύ ισχυρές άμυνες και πώς θα μπορέσουν οι επιθετικοί των δύο «μονομάχων» να κάμψουν τις αντιστάσεις των αντιπάλων ανασταλτικών γραμμών; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα τις απαντήσεις θα τις λάβουμε το απόγευμα του Σαββάτου. Δύο ομάδες με υψηλές βλέψεις και αρκετά καλή πορεία έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα κοντράρονται με «φόντο» μια θέση στην τετράδα του ομίλου. Και πράγματι, αν, όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι σήμερα, τα δύο αιγυπτιακά συγκροτήματα και η Bullet έχουν «καπαρωμένη» θέση στις 4 καλύτερες ομάδες του γκρουπ, έυκολα μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι το σαββατιάτικο ματς έχει χαρακτήρα «τελικού» με έπαθλο «μια θέση στον ήλιο».

Η ομάδα του Π. Παπανικολάου πρέπει άμεσα να ξεχάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια της. Όλα, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, διεξήχθησαν απέναντι σε ομάδες υποδεέστερης δυναμικότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας. Ο Παναιγειρατικός έδειξε χαρακτήρα, πολλές επιθετικές αρετές (με εξαίρεση το τελευταίο ματς) αλλά και φανταστικές επιδόσεις στην άμυνα (επιδιόρθωσε δραστικά έναν «ντροπιαστικό» συντελεστή τερμάτων).

Το ματς κόντρα στη Bullet αποδείχθηκε εκ των υστέρων «ντέρμπι», καθώς ο θρίαμβος του ΑΟΠ αποτελεί ταυτόχρονα και τη μοναδική ήττα των «νερατζούρι» μέχρι σήμερα! Ωστόσο, το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε την 1η αγωνιστική, αποτελεί «παγίδα» και ενδέχεται η εικόνα του ματς να είναι εν τέλει «μαγική». Κανείς δεν μπορεί να μειώσει τη «χρυσή» αξία εκείνης της νίκης, όμως όλοι καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι του β΄ γύρου θα είναι πολύ πολύ διαφορετικό!

Ας ελπίσουμε ότι το «χαστούκι» από τις Πυραμίδες ακόμη «πονά» τους παίκτες του ΑΟΠ. Στο μοναδικό ματς που γνώριζαν ότι είναι «ντέρμπι», οι «μελανόλευκοι» υπέστησαν μια από τις βαρύτερες ήττες της ιστορίας τους. Ευτυχώς, εκείνη η βραδιά δεν επαναλήφθηκε ως σήμερα και όλοι στον ΑΟΠ εύχονται αυτός ο «περίεργος» μήνας να μη φύγει όπως ακριβώς ήρθε.

Για ΜΙΑ φορά, οι παίκτες του Παναιγειρατικού ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αφήσουν την ανισόρροπη ψυχολογία τους πίσω στην Αιγείρα και να παίξουν στα ίσια ένα πραγματικό ντέρμπι. Το σύνδρομο της Ριζούπολης κατατρέχει ακόμη τη Μαύρη Αρμάδα και όλοι στο σαββατιάτικο ματς με τον Πανφραπεδαϊκό «βλέπουν» τη μεγάλη ευκαιρία για την ψυχολογική ανάταση αυτής της ομάδας. Μετά την πολύ μεγάλη νίκη της πρώτης ημέρας, που ούτε οι ίδιοι οι παίκτες δεν κατάλαβαν την αξία της, αλλά και την «επαγγελματική» επικράτηση επί σαφώς πιο αδύναμων αντιπάλων, ήρθε η ώρα ενός πραγματικού «αγώνα». Κάθε γκολ και κάθε απόκρουση σε αυτό το ματς αξίζει «πολλά λεφτά», όχι μόνο βαθμολογικά αλλά (κυρίως) ψυχολογικά. Με νίκη το Σάββατο, ο ΑΟΠ μπάινει γερά στο παιχνίδι και βάζει «φωτιά» σε έναν όμιλο «ροντέο». Κι ίσως αυτή να είναι μόνο η αρχή...

So, let the derby begin…