28.11.08

"Στο καφενείο του σταθμού"

ΠΑΙΚΤΗΣ - ΚΛΕΙΔΙ Ο ΜΟΤΣΑΚΟΣ

Όταν προφέρεις τη λέξη «ντέρμπυ» ο νους σου πάει αμέσως στα ματς με μεγάλη αντιπαλότητα και πολύχρονη προϊστορία. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, Μπόκα Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ κι ένα σωρό ακόμη μεγάλα παιχνίδια στον κόσμο. Ωστόσο, ντέρμπυ δεν είναι μόνο αυτές οι αναμετρήσεις. Ντέρμπυ εννοούνται και τα ματς όπου αναμετρώνται δύο σύλλογοι που βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία ενός πρωταθλήματος και η νικήτρια ομάδα θα ευνοηθεί στον πίνακα έναντι της άλλης. Έτσι λοιπόν και το αυριανό παιχνίδι μεταξύ Παναιγειρατικού και Πανφραπεδαϊκού είναι ένα μεγάλο ντέρμπυ!
Η «Μαύρη Αρμάδα» καλείται να κάμψει την αντίσταση της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος με κάποιες αλλαγές προσώπων στη σύνθεσή της. Είναι φυσικό επακόλουθο το γεγονός ότι στη βασική 8αδα του Παναιγειρατικού θα βρεθεί και πάλι ως αριστερό εξτρέμ ο Δημήτρης Μοτσάκος κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο καθώς αποτελεί τον παίκτη - κλειδί του ΑΟΠ στο αυριανό παιχνίδι. Ο Πανφραπεδαϊκός αποτελεί την ομάδα με το μικρότερο αριθμό σε γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα κάτι το οποίο καθιστά απαραίτητη την παρουσία του «Μότσι» για να μπορέσει ο Παναιγειρατικός να δημιουργήσει ρήγματα και να διασπάσει την άριστη αμυντική λειτουργία του αντιπάλου. Σίγουρα υπάρχει το βαρύ πυροβολικό Φίλιππος Κρεκούκιας που με βάση τη λογική θα είναι ο βασικός στράικερ της ομάδας στο αυριανό ματς αλλά θεωρώ πως ο Μοτσάκος είναι ο παίκτης που θα κρίνει το επιθετικό παιχνίδι του Παναιγειρατικού διότι είναι αυτός που θα τρέξει περισσότερο από όλους, θα κοιτάξει στα μάτια τους αντίπαλους αμυντικούς και θα μπαίνει δυνατά στις φάσεις προσπαθώντας να δημιουργήσει και να σκοράρει. Σε όσα ματς έχει αγωνιστεί φέτος είναι από τους διακριθέντες της ομάδας ενώ σκοράρει ασταμάτητα.
Τον τελευταίο και ισχυρότερο λόγο στο πώς θα πρέπει να παραταχτεί ο Παναιγειρατικός στον αγωνιστικό χώρο αύριο τον έχει ο Πέτρος Παπανικολάου αλλά αυτό δε μας απαγορεύει να κάνουμε κι εμείς τις δικές μας τοποθετήσεις πάνω στην 8άδα. Έχουμε και λέμε λοιπόν! Διονύσης Μάντζος κάτω από τα δοκάρια και Γιώργος Ντοάς στο κέντρο της άμυνας οι δύο σταθερές αξίες του ΑΟΠ. Στα αριστερά, ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης ενώ ο Γιάννης Λάμπρου θα ήταν καλό να βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας όπως έγινε στο β' μέρος του τελευταίου ματς και ο Γιάννης είχε πολύ καλή απόδοση. Εξάλλου πλέον η θέση στο κέντρο του γηπέδου δεν ανήκει σε αυτόν αλλά στον Δημήτρη Τσιμπούρη που μόλις αποκτήθηκε. Αριστερό εξτρέμ όπως προανέφερα ο Δημήτρης Μοτσάκος ενώ στη δεξιά πλευρά θα αλωνίζει ο καλύτερος Δημήτρης Μάντζος που έχω δει ποτέ. Στην κορυφή θα δεσπόζει ο Φίλιππος Κρεκούκιας. Με αυτό το σύστημα, ο Παναιγειρατικός ποντάρει κυρίως στην ανάπτυξη από τα άκρα και στην ταχύτητα των δύο Δημήτρηδων καθώς και τη δημιουργικότητα που τους διακρίνει. Επιπρόσθετα, πολλά περιμένουμε, όσον αφορά το τελείωμα των φάσεων, από τον Φίλιππο. Ο πάγκος; Βαθύς και ισχυρός! Μπούρας και Πλούμης, γερά κορμιά και καλοί αμυντικοί, Λαζαρίδης για την κορυφή της επίθεσης, Μάριος για ανάσες στους Δημήτρηδες στα άκρα και υψηλή πίεση καθώς και Καραμπάσης για να ηρεμήσει το παιχνίδι.
Ο Παναιγειρατικός δεν έχει λόγο να φοβάται. Πρέπει να μπουν εξ' αρχής οι παίκτες του δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να πετύχουν πρώτοι γκολ. Είναι ένα ντέρμπυ και όλα είναι ανοιχτά. Αλλά αν μιλήσει η ψυχή του Παναιγειρατικού, η νίκη είναι για τους "μελανόλευκους". Αρκεί να δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο, να παίξουν με πάθος και δίχως άγχος.