21.11.08

Νέα εβδομαδιαία στήλη: "Στο καφενείο του σταθμού"

ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ ΓΚΟΛ…

Η νίκη ενάντια στη Rosenbeer ήταν εξαιρετικά σημαντική για τον Παναιγειρατικό τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Οι παίκτες δεν άφησαν τους δύο βαθμούς να πάνε χαμένοι και τους έβαλαν στο δικό τους τσουβάλι το οποίο με την πάροδο των εβδομάδων έχει αρχίσει να γεμίζει. Τρίτη θέση και πέντε πόντοι.
Καλή η νίκη, αλλά καιρός να γίνουν επτά οι βαθμοί. Τα πανηγύρια ας κοπάσουν καθώς οι «μελανόλευκοι» ρίχνονται και πάλι στο πεδίο της μάχης στου Ρέντη για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μπορεί το όνομα και κυρίως η βαθμολογική θέση της αντιπάλου να μην αποτελούν φόβητρο για τον Παναιγειρατικό, ωστόσο οι παίκτες της Μαύρης Αρμάδας οφείλουν να μπουν από την αρχή με σοβαρότητα και πάθος. Πολλές είναι οι ομάδες, σε όλα τα επίπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο, που στα λόγια είχαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε συλλόγους χαμηλότερης δυναμικότητας και στην πράξη τα βρήκαν… σκούρα. Δεν πρέπει λοιπόν ο Παναιγειρατικός να εμφανιστεί χαλαρός. Θαρρώ πως η νίκη απέναντι στη Rosenbeer δε γέμισε εκ νέου με… αέρα τα μυαλά των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ κάτι το οποίο φάνηκε πως είχε γίνει μετά τη νίκη επί των Bullets με σαφέστατη απόδειξη την άθλια εικόνα στο ματς με τις Πυραμίδες.
Η προσεχής αναμέτρηση με τη Μικτή ΣΕΦ προβλέπεται να έχει αρκετές ομοιότητες με αυτήν του περασμένου Σαββάτου. Με βάση τη λογική και τη βαθμολογία ο Παναιγειρατικός θα επικρατήσει και σε αυτό το ματς. Αρκεί να δείξει από την αρχή ότι είναι το απόλυτο φαβορί. Αρκεί ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ, κάτι το οποίο συνέβη στο ματς με τη Rosenbeer και στο δεύτερο ημίχρονο το μόνο που δεν ξέραμε ήταν το πόσα γκολ θα έβαζε η «Μαύρη Αρμάδα». Αυτό ήταν συνέπεια του ότι το γκολ του Λαζαρίδη που διαμόρφωσε το 1-0 ουσιαστικά «έλυσε» τα πόδια των παικτών του Παναιγειρατικού και τους επέτρεψε να παίξουν το παιχνίδι τους και να έχουν μια πανέμορφη κυκλοφορία με την μπάλα κάτω ενώ δεν τους έκανε να πτοηθούν ούτε όταν οι ουραγοί ισοφάρισαν σε 1-1. Απέναντι στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, είναι ευκαιρία για τον Λουκά και τα άλλα παιδιά μπροστά να σκοράρουν όσα περισσότερα τέρματα μπορούν ώστε ο Παναιγειρατικός να συμμορφώσει τον συντελεστή του. Καλό θα ήταν επίσης να προσεχθεί αρκετά και η άμυνα γιατί όταν οι παίκτες που δεσπόζουν πίσω ακούν στο όνομα Ντοάς, Σαραντουλάκης, Μάντζος, Μπούρας, Κατσούρης, Πλούμης είναι κρίμα σε τέσσερις αναμετρήσεις να μετρούν δεκαέξι γκολ παθητικό. Επιπρόσθετα, η ομάδα ποντάρει για ακόμη ένα ματς πολλά και στον άψογο φέτος Διονύση Μάντζο που μπορεί να κρατήσει τα γκολ κατά του ΑΟΠ σε μικρά επίπεδα.
Ας μην ψάξει ο Παναιγειρατικός τη νίκη με… την ψυχή στο στόμα. Πρέπει να πετύχει πρώτος γκολ και να πάει στην ανάπαυλα όντας ένα βήμα πριν τους δύο βαθμούς. Σε περίπτωση νίκης, θα είμαστε πλέον σε θέση να πούμε με σιγουριά πως οι επί χρόνια πρωταθλητές Αιγείρας είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν» την πρωτιά στον όμιλο, αρκεί να το πιστέψουν. Είναι κάτι που το τονίζει επανειλημμένα ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε. Θα ξέρουμε σε λίγες ώρες. Το Σάββατο είναι προ των πυλών…