1.12.08

To Σάββατο σε... μαγνητοσκόπηση

ΛΑΘΗ ΕΠΙ ΛΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COACH
Ο Παναιγειρατικός απογοήτευσε το Σάββατο τους πάντες. Οι παίκτες του πραγματοποίησαν μια κακή εμφάνιση κυρίως αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ καθώς στο δεύτερο ημίχρονο ενώ κυνηγούσαν δύο γκολ, δεν έκαναν ούτε φάση.
Οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουν ότι σε μία ήττα, ο πρώτος υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Διαφωνώ με αυτήν την άποψη αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ πως τη μεγαλύτερη ευθύνη για το 0-3 του Σαββάτου την έχει ο Πέτρος Παπανικολάου. Πραγματοποίησε ολέθρια σφάλματα που έφεραν την ομάδα σε δύσκολη θέση και θα σας τα απαριθμήσω.
1) Ο ορεξάτος Φίλιππος Κρεκούκιας δεν ξεκινάει στη βασκή 8άδα όπως περίμεναν όλοι, κάτι το οποίο αν συνέβαινε ο Παναιγειρατικός θα είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ.
2) Ο Λουκάς Λαζαρίδης αντικαθίσταται στο time out χωρίς κανένα λόγο. Κατά τη γνώμη μου ήταν μέχρι εκείνη τη χρονικά στιγμή ο καλύτερος του γηπέδου, με όρεξη, υψηλή πίεση και όλα έδειχναν ότι το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα ήταν θέμα χρόνου! Παρόλα αυτά, ο Παπανικολάου προτίμησε να τον αποσύρει από τον αγωνιστικό χώρο.
3) Το κυριότερο σφάλμα του Παπανικολάου όμως είναι αυτό: Λανθασμένη τοποθέτηση Σαραντουλάκη στα χαφ. Είναι κάτι που το επισήμαινε ο Γιώργος Ντοάς επανειλημμένα δηλαδή πως ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης αγωνίζεται καλύτερα ως μπακ διότι έχει το χώρο να κάνει επελάσεις, να ανοίγει την μπάλα και να δημιουργεί, μια πολυτέλεια που δεν την είχε στη διάθεσή του στα χαφ ο "Ζαχ" με αποτέλεσμα να μην πιάσει καλή απόδοση. Ο χρόνος που χρησιμοποιήθηκε ο Πλούμης ήταν αρκετά μεγάλος ενώ θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί πολύ πιο νωρίς από τον Ζαχαρία. Χάθηκε έτσι ευκαιρία, ενώ το σκορ ήταν στο 0-0 να δημιουργηθούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα
4) Το φωνάζουν όλοι, έχουμε βαρεθεί να το ακούμε από το Σάββατο το βράδυ! Ο λίγος χρόνος συμμετοχής στον Δημήτρη Μοτσάκο, έναν παίκτη δυνατό που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά σε αυτήν την πολύ καλή άμυνα. Δυστυχώς, ο Παπανικολάου δεν τον χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τον έβαλε για ένα λεπτό και στη συνέχεια τον αντικατέστησε.
Λάθη επί λαθών! Είναι λυπηρό αλλά είναι η αλήθεια! Το μεγαλύτερο μερίδιο της ήττας πιστώνεται στον Παπανικολάου.
Πρέπει όμως οι ποδοσφαιριστές να αλλάξουν τη νοοτροπία τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά του ματς. Θα πρέπει να πιέζουν πολύ ψηλά και να δημιουργούν αμέτρητες ευκαιρίες οι οποίες όμως ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΚΟΛ! Ο Παναιγειρατικός σε έξι ματς έχει προηγηθεί μόλις μία φορά με 1-0 και σε εκείνο το παιχνίδι ο ΑΟΠ κέρδισε! Αν οι παίκτες είχαν τη νοοτροπία και προηγούνταν σε όλα τα ματς, τώρα θα μετράγαμε έξι νίκες! Έχουν τις αρετές! Δεν έχουν τη νοοτροπία! Και πρέπει να τη βρουν αρχής γενομένης από το ματς με τη Μικτή ΣΕΦ που οφείλει να κερδίσει ο Παναιγειρατικός. Πολύ κρίσημο για τη συνέχεια...