19.12.08

Νέα εβδομαδιαία στήλη "ΡΕΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ", από τον Χάρη Πλούμη

Μια νέα στήλη εγκαινιάζεται στο περιοδικό «ARMADA». Όνομα αυτής, «Ρετρό Ιστορίες». Από αυτήν τη στήλη θα θυμόμαστε κάθε φορά παρασκήνια, παραλειπόμενα, αστεία γεγονότα και πολλά άλλα από τη 12χρονη πορεία του ΑΟΠ. Γεγονότα που ίσως και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους να τα έχουν ξεχάσει, αλλά εμείς τα θυμόμαστε, θα ξετυλίγονται κάθε φορά απο τη στήλη αυτή. Γεγονότα και περιστατικά που έχουν σχέση με το αγωνιστικό, αλλά και πολλές φορές όχι, κομμάτι του ΑΟΠ. Γηπεδικές και εξωγηπεδικές «τρέλες» θα παρουσιαστούν εδώ, δινοντάς μας όσο το δυνατόν πιο πιστά την εικόνα μιας «τρελής» παρέας που άντεξε στο χρόνο και συνεχίζει ακάθεκτη. Γραμμένη, σε εβδομαδιαία βάση, με το «πενάκι» του Χάρη Πλούμη, ενός από τα παλαιότερα μέλη της ιστορικής «παρέας της Όττο Βάλτερ» και της Αιγείρας, κάθε «Ρετρό Ιστορία» μας επιστρέφει νοερά σε εποχές περασμένες μα όχι ξεχασμένες.
Μή χάσετε αυτή την ευκαρία για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν!
Οι «παλιοί» σίγουρα θα θυμηθούν και θα συγκινηθούν!
Οι «νέοι» θα γελάσουν και θα μάθουν!
«Ρετρό Ιστορίες» λοιπόν, μια στήλη για πραγματικούς και... διαχρονικούς Παναιγειρατικούς!
"Κοκορομαχίες στην παραλιακή"
Για αρχή θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα περιστατικό που σημάδεψε τις σχέσεις του ΑΟΠ με τον «αιώνιο» αντίπαλο Αίαντα.
Τη σεζόν 2004 ο Παναιγειρατικός είχε μόλις αποκτήσει τον νεαρό τότε μεσοεπιθετικό Θανάση Θωμά. Μέλος έως σήμερα της «Μαύρης Αρμάδας», ο Θανάσης χαρακτηριζόταν από τότε ακόμα για την άψογη τεχνική του κατάρτιση και την πολύ καλή πάσα του αλλα και για το... ευερέθιστο του χαρακτήρα του. Καθώς εντυπωσίαζε στις προπονήσεις, κέρδισε γρήγορα θέση βασικού και μάλιστα ευτύχησε, παρά το νεαρό της ηλικίας του, να αγωνιστεί και σε ματς της σεζόν 2004 με αντίπαλο τον Αίαντα. Στον αγώνα εκείνο ο Θανάσης ξεκίνησε βασικός και μάλιστα τα πήγαινε πολύ καλά. Ο ΑΟΠ προηγούνταν και όλα έδειχναν οτι θα έφτανε στην νίκη. Τότε, κατα τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, ένας πολύπειρος και «μπαρουτοκαπνισμένος» από τέτοια ματς παίκτης του Αίαντα, ο οποίος αγωνιζόταν στην θέση του αμυντικού και του οποίου το όνομα δεν θα θέλαμε να αναφέρουμε, προσπάθησε να... «τινάξει το μάτς στον αέρα». Πολύπειρος και τετραπέρατος καθώς ήταν, ο αμυντικός του Αίαντα, και βλέποντας την διαφαινόμενη ήττα της ομάδας του, άρχισε να χτυπάει επανειλλημένα εκτός φάσης τον Θανάση σε στιγμές που κανείς δεν έβλεπε, εκβιάζοντας έτσι ανάλογη αντίδραση από τον ποδοσφαιριστή του ΑΟΠ που θα επέφερε και την αποβολή του τελευταίου. Κάτι το οποίο και πέτυχε! Ευέξαπτος καθώς ήταν ο Θανάσης, και αφού προηγήθηκαν κάποιοι λεκτικοί διαπληκτισμοί με τον αμυντικό του Αίαντα, χτύπησε τελικά τον τελευταίο, εκτός φάσης. Ο διαιτήτης αντιλήφθηκε αυτήν την φορά το τι συνέβη και χωρίς δισταγμό απέβαλε τον νεαρό παίκτη του ΑΟΠ.
Όμως το περιστατικό αυτο δεν είχε λήξει εκεί. Κατα την αποχώρηση του Θανάση Θωμά και καθώς οι 2 παίκτες βρίζονταν, δόθηκε «ραντεβού» για να συνεχίσουν την κοκορομαχία τους και εκτός γηπέδου. Να προσθέσουμε εδώ πως κανείς απο τους παίκτες των 2 ομάδων δεν μπόρεσε να αντιληφθεί οτι οι διαπληκτιζόμενοι είχαν ορίσει ραντεβού «ξύλου» για το βράδυ. Έτσι, το βράδυ καθώς κάποιοι παίκτες του ΑΟΠ είχαν μαζευτεί στα παγκάκια της παραλίας της Αιγείρας μεταξύ «Πυθαριού» και «Μουράγιου», απολαμβάνοντας την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά και συζητώντας, ο εν λόγω αμυντικός του Αίαντα ξεπρόβαλε μόνος του αναζητώντας τον Θανάση και επιζητώντας φυσικά καβγά. Χωρίς κανένα δισταγμό, άρπαξε τον νεαρό παίκτη του Παναιγειρατικού και άρχισε να τον ξυλοκοπεί (!) μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπολοίπων παικτών του ΑΟΠ, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γράφων. Το περιστατικό έληξε γρήγορα, με την παρέμβαση των ψύχραιμων παικτών του Παναιγειρατικού, λίγο πριν καταφτάσει στο σημείο ο Φίλιππος Κρεκούκιας (που αργότερα ορκιζόταν ότι αν ήταν μπροστά στο σκηνικό «θα τον είχε πετάξει στη θάλασσα»!). Ο παίκτης του Άιαντα απομακρύνθηκε γρήγορα, εν συνεχεία όμως επέστρεψε συνοδεία κάποιας φίλης του , περνώντας επιδεικτικά από το σημείο, κάτι το οποίο, παρά τον καβγά που είχε προηγηθεί, φάνηκε πολύ αστείο, προκαλώντας τα γέλια συγκεκριμένα 2 παικτών του ΑΟΠ, οι οποίοι, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο, αναφώνησαν.... «Μα τι κάνει τούτος εδώ;... μετά απο όλα αυτά που έγιναν, ξαναέρχεται και μας παρουσιάζει και την [.......] σαν τρόπαιο;;;!!!!»
Και είναι αλήθεια πάντως πως κανείς δεν τόλμησε να πεί τίποτα στον αμυντικό του Αίαντα ο οποίος αν μη τι άλλο είχε πετυχεί μια νίκη επιβολής κύρους και μαγκιάς εκείνο το βράδυ επι των «αντιπάλων» του, του ΑΟΠ.
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως με τα χρόνια οι σχέχεις μεταξύ των 2 παικτών αποκαταστάθηκαν πλήρως και το συγκεκριμένο περιστατικό όταν έρχεται στην θυμησή τους μόνο γέλια και νοσταλγία φέρνει.Τα χρόνια όμως εκείνα, τέτοια περιστατικά ήταν πολυ σημαντικά από πολλές απόψεις, καθώς οι μάχες των «αιωνίων» ΑΟΠ και Αίαντα ήταν κυριολεκτικά πόλεμοι...